Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 08:44

Μεγάλο και φέτος το φιλανθρωπικό έργο του Φιλόπτωχου Ταμείου της Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας

Γράφτηκε από τον
Μεγάλο και φέτος το φιλανθρωπικό έργο του Φιλόπτωχου Ταμείου της Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας

Στα 591.930 ευρώ ανέρχεται το ποσό του φιλανθρωπικού έργου του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας, σύμφωνα με τον απολογισμό που έγινε χθες το απόγευμα στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας.

Το έργο του Ταμείου αφορά σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και χρήματα, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες διαφόρων ατόμων.

Φέτος εκ μέρους της Μητρόπολης τιμήθηκε η αλυσίδα σούπερ-μάρκετ “Lidl” για τη συνολική προσφορά σε τρόφιμα επί καθημερινής βάσης. Ενώ όπως σημείωσε ο μητροπολίτης Τριφυλίας κ. Χρυσόστομος, για ακόμη μια χρονιά ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος συνέχισε τη μεγάλη του βοήθεια προσφέροντας 280.000 μερίδες έτοιμου φαγητού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Κανελλάκης” στην Κυπαρισσία και άνοιξε με ύμνους και μελωδίες από τα παιδιά των Κατηχητικών. Στη συνέχεια ο κ. Χρυσόστομος ευλόγησε την πίτα και έκοψε ξεχωριστά κομμάτια για τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών που ανανέωσαν τη σύμβαση με τη Μητρόπολη και πέρυσι παρέδωσαν 27.000 δέματα με είδη πρώτης ανάγκης και υγιεινής, τα “Lidl” που δόθηκε στις εκπροσώπους του καταστήματος Κυπαρισσίας Ευγενία Χόνδρου και Ιουλία Κορμά, τον παρόντα βουλευτή Περικλή Μαντά, για τον ιερό κλήρο δίνοντάς το στον αρχαιότερο ιερέα Βασίλειο Σπάλα, τα παιδιά του Κατηχητικού, τα μέλη του Φιλόπτωχου Ταμείου, δίνοντάς το στον ιερέα Δημήτριο Καραΐσκο, για όλους τους επώνυμους και ανώνυμους φιλανθρώπους, τους δημοσιογράφους της περιοχής (μάλιστα ο δημοσιογράφος Ηλίας Γιαννόπουλος ήταν ο τυχερός που κέρδισε το φλουρί που αντιστοιχούσε σε μια εικόνα της Παναγίας), αλλά και για όλους τους φτωχούς.

Στη συνέχεια ο π. Δημήτριος Καραΐσκος έκανε τον απολογισμό του Φιλόπτωχου Ταμείου τονίζοντας ότι η βοήθεια ήταν σε τρόφιμα, πληρωμές ρεύματος, φάρμακα, ενοίκια απόρων φοιτητών και άλλες ανάγκες. Οπως είπε, σημαντική ήταν η προσφορά του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου και της ΤΕΜΕΣ για το 2019 με 28.000 μερίδες έτοιμου φαγητού, της υπεραγοράς “Βασιλόπουλος” με 600 κιλά κρέας, των σούπερ-μάρκετ “Lidl” με καθημερινή προσφορά σε τρόφιμα και της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών με 2.736 κιβώτια βοήθειας. Τα έσοδα ήταν 1.100 ευρώ από την περσινή γιορτή, 6.500 από ενοίκια, 16.990 από βοήθεια τρίτων και 22.720 από τους ιερούς ναούς, με σύνολο εσόδων 47.310 ευρώ. Τα έξοδα ανήλθαν σε 591.930 ευρώ και ήταν για γενική βοήθεια 19.022 ευρώ, για ενοίκια απόρων φοιτητών 4.300, για φάρμακα απόρων 1.000, για πληρωμή ΔΕΗ απόρων 1.133 ευρώ, για μια επισκευή 11.963, για τη μικρή Αλεξία 1.000 ευρώ και τα υπόλοιπα για τρόφιμα. Κλείνοντας ευχαρίστησε όλους όσοι στηρίζουν το φιλανθρωπικό έργο αλλά και τα καταστήματα της πόλης για τις προσφορές τους, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η γιορτή.

Στην ομιλία του ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στο έργο και τον ρόλο του Φιλανθρωπικού Ταμείου και τόνισε πως ένας από τους λόγους που γίνεται η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι για να γίνει και ο απολογισμός του, σημειώνοντας πως πρέπει όλα να είναι ξεκάθαρα. Μάλιστα σημείωσε πως η ίδια η Μητρόπολη το 2017 ζήτησε οικονομικό έλεγχο, ο οποίος έγινε και πήραν τα εύσημα που όλα ήταν στην εντέλεια. Υπογράμμισε δε πως κανείς δεν πρέπει να φοβάται τον έλεγχο και να μην τον θέλει -“πρέπει να υπάρχει οικονομική διαφάνεια και δεν νοείται ΝΠΔΔ να μην ελέγχονται” τόνισε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας ευχαρίστησε την εκπρόσωπο του “Lidl” Ευγενία Χόνδρου, στην οποία προσέφερε μια εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους αντίγραφο αυτής που βρίσκεται στα Φιλιατρά.

Από την πλευρά της η κ. Χόνδρου ευχαρίστησε τον μητροπολίτη και τη Μητρόπολη και τόνισε πως στη δύσκολη αυτή εποχή που ζούμε όλοι, είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν από την πλευρά τους ως κατάστημα, ενώ ευχήθηκε σε όλους υγεία και καλή χρονιά.

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER