Πέμπτη, 28 Μαϊος 2020 17:14

Η εορτή της Αναλήψεως στην Καλαμάτα (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Η εορτή της Αναλήψεως στην Καλαμάτα (βίντεο-φωτογραφίες)

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η δεσποτική εορτή Αναλήψεως του Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Επίκεντρο του εορτασμού, ο ομώνυμος ενοριακός Ιερός Ναός στην παραλία της Καλαμάτας.  Κατά τον χθεσινό Εσπερινό και την σημερινή Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προέστη ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον πρωτοσύγκελλο αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά και τους εφημερίους του ναού.

Στο κήρυγμα του απευθυνόμενος στους πιστούς ο κ. Χρυσόστομος τόνισε την συνεχή παρουσία του Χριστού στη ζωή μας, έστω κι αν ανελήφθη στους ουρανούς. "H παρουσία Του επιβεβαιώνεται με την παρουσία του Αγίου Πνεύματος ως έκφραση πίστης, ελευθερίας και ενότητος.  Και αυτά τα τρία τα βιώσαμε κατά την πρόσφατη κρίση της πανδημίας.  Προ πάντων δε την ενότητα όπως αυτή εκφράστηκε με την σοβαρή αντιμετώπιση από μέρους της πολιτείας και της κυβέρνησης αλλά και του καθενός μας. Έτσι καταφέραμε ως Έθνος να είμαστε πρότυπο και να μας αναγνωρίζουν όλα τα υπόλοιπα κράτη αναφορικά με την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίσαμε την πανδημία και όχι επιπόλαια και με πειραματισμούς". 

Στις ιερές Ακολουθίες συμμετείχε πλήθος πιστών, αλλά και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων, τηρουμένων των μέτρων πρόληψης κατά της πανδημίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER