Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020 22:52

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: “Επιβάλλεται η μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους των ναών”

Γράφτηκε από την
Μητροπολίτης Μεσσηνίας:  “Επιβάλλεται η μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους των ναών”

 

Επιβάλλεται η χρήση προστατευτικής μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των ναών και των μονών (πρόναοι και προαύλια), τονίζει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, όσον αφορά τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Αναλυτικά, με εγκύκλιο σημείωμά του ο κ. Χρυσόστομος ενημερώνει ναούς και μονές ότι: α) Αναστέλλεται η διεξαγωγή θρησκευτικών τελετών που πραγματοποιούνται εν πομπή, εκτός χώρων λατρείας, δηλαδή τέλεση λιτανειών, περιφορά εικόνων και Επιταφίου της Παναγίας, στους πανηγυρίζοντες ναούς. β) Επιβάλλεται η χρήση προστατευτικής μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των ναών και των μονών (πρόναοι και προαύλια). γ) Αναφορικά με την τήρηση των μέτρων υγιεινής εντός των ναών και μονών, ισχύουν όσα έχουν υποδειχθεί με προηγούμενα εγκύκλια σημειώματα.

Ταυτόχρονα, ο σεβασμιώτατος προτρέπει τους ιερείς και τους λαϊκούς συνεργάτες τους, “να έλθουν αρωγοί και θεματοφύλακες της εκκλησιαστικής τάξεως και τηρήσεως των μέτρων προστασίας και περιφρουρήσεως της δημόσιας υγείας, επ’ ωφελεία του πιστού λαού”.


NEWSLETTER