Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 07:52

Η Πύλος γιόρτασε την πολιούχο της Παναγία Μυρτιδιώτισσα (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

 

Με σεμνό και λιτό τρόπο η πόλη της Πύλου γιόρτασε χθες 24 Σεπτεμβρίου την πολιούχο της Παναγία Μυρτιδιώτισσα.

Την πανηγυρική θεία λειτουργία, στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, τέλεσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, με τη συμμετοχή ιερέων. Με το πέρας της θείας λειτουργίας, η εικόνα εξήλθε του ναού έως τα προπύλαια, όπου και τελέστηκε δέηση υπέρ υγείας και ενίσχυσης των κατοίκων και των προσκυνητών.

Ο μητροπολίτης απευθυνόμενος στους πιστούς επικαλέστηκε τη χάρη της Παναγίας για όλο τον κόσμο και για τη γρήγορη απαλλαγή από τη δοκιμασία της πανδημίας. Επίσης συνέστησε πιστή εφαρμογή στα μέτρα προφύλαξης και ιδιαίτερα στη χρήση μάσκας από όλους, ενώ κατέκρινε τους όποιους τυχόντες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν υφίσταται η ασθένεια.

Παρέστησαν ο βουλευτής Μεσσηνίας Περ. Μαντάς, οι αντιπεριφερειάρχες Στ. Αναστασόπουλος και Αννα Καλογεροπούλου, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παν. Καρβέλας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Δ. Καφαντάρης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.