Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 08:45

Έκκληση του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου για "ψυχραιμία, σύνεση και ενότητα"

Γράφτηκε από την
Έκκληση του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου για "ψυχραιμία, σύνεση και ενότητα"

Εκκληση απευθύνει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος για την επικράτηση ψυχραιμίας, σύνεσης και ενότητα

Η έκκληση του μητροπολίτη αφορά τον ξεσηκωμό των Ρομά μετά τη δολοφονία νεαρού ομόφυλού τους, ο οποίος τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου μπήκε σε σπίτι στην Πιπερίτσα για να κλέψει.

Στην παράκληση “προς τους συμπολίτες μας” αναλυτικά αναφέρεται:

“Με αφορμή την έκρυθμη κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί στο νομό μας, από την απώλεια του νεαρού Ρομά στο χωριό Πιπερίτσα της Μεσσηνίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος εκφράζει την πατρική του συμπάθεια στην οικογένεια του εκλιπόντος και δέεται υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του. 

Συνάμα, παρακαλεί θερμά όπως επικρατήσει πνεύμα ψυχραιμίας, σύνεσης και ενότητας, γιατί κανένα πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται ούτε επιλύεται με κινήσεις διάσπασης και αναστάτωσης.

Κανένας με τέτοιου είδους ενέργειες και κινητοποιήσεις δεν τιμά την μνήμη του θανόντα, ούτε αυτές αποτελούν τρόπους επίλυσης των διαφορών και των θεμάτων. Μόνο η τήρηση και η επικράτηση της δικαιοσύνης, την οποίαν πρέπει όλοι να εμπιστευόμαστε, μπορεί να δώσει την δικαίωση.

Πνεύμα διχοστασίας και διχασμού ή αντιπαλότητας δεν είναι στοιχεία μιας υγιούς κοινωνίας. Αντίθετα από την επικράτηση του πνεύματος της ειρήνης και της αποχής από προκλητικές και διχαστικές ενέργειες, οδηγούν στην πόλωση, χωρίς όμως κανένα ουσιαστικό και θετικό αποτέλεσμα.

Η ψυχραιμία και η ανεκτικότητα πρέπει να επικρατήσει για το καλό όλων μας”.


NEWSLETTER