Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013 21:10

Η Παρέμβαση Πολιτών Σπάρτης στηρίζει τον μητροπολίτη Ευστάθιο

Γράφτηκε από την

Ανακοίνωση συμπαράστασης στον μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης εξέδωσε η Παράμβαση Πολιτών Σπάρτης αναφορικά με δικαστική περιπέτεια που έχει σχετικά με τη λειτουργία των τριτοβάθμιων σχολών στη λακωνική πρωτεύουσα. Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της προς το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟ για τη δικαστική περιπέτεια που υφίσταται , επειδή το ελληνικό κράτος δεν εκπλήρωσε τις οικονομικές του υποχρεώσεις όσον αφορά τη στέγαση και τη λειτουργία των τριτοβάθμιων σχολών στη Σπάρτη κατά την πρώτη φάση της εγκατάστασής των .

Αποτελεί πραγματικά όνειδος τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για την πολιτεία να σύρεται στα δικαστήρια ένας Ποιμενάρχης που διακρίνεται , πάνω απ’ όλα , για το ήθος , την ανιδιοτέλεια και την παράφορη διάθεση προσφοράς κι ευεργεσίας προς την κοινωνία που επί τόσα χρόνια ποιμαίνει .

ΚΑΛΟΥΜΕ την πολιτεία να αναλάβει , επιτέλους , τις υποχρεώσεις της , να ξεπληρώσει το χρέος της και να απαλλάξει τον Ιεράρχη μας από την περιπέτεια στην οποία τον ενέπλεξε .

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους του τόπου να ασκήσουν την επιρροή που διαθέτουν για τη λύση αυτού του προβλήματος που μας εκθέτει στο πανελλήνιο και γράφει με μελανά γράμματα την ιστορία της λειτουργίας των σχολών στη Λακωνία .

ΚΑΛΟΥΜΕ κάθε συλλογικό φορέα του Νομού αλλά και κάθε άλλο συλλογικό φορέα Λακώνων ανά την Ελλάδα και τον κόσμο να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας και συμπαράστασης κάνοντας δική τους υπόθεση το πρόβλημα που αντιμετωπίζει αδίκως και αναιτίως ο Σεβασμιώτατος".

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ