Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021 08:48

Με λαμπρότητα η Φοινικούντα γιόρτασε την πολιούχο της, Παναγία Τριχερούσα

Γράφτηκε από την
Με λαμπρότητα η Φοινικούντα γιόρτασε την πολιούχο της, Παναγία Τριχερούσα

Με κάθε λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων γιόρτασε το Σάββατο η Φοινικούντα την πολιούχο και προστάτιδά της Παναγία Τριχερούσα.

Του όρθρου και της πανηγυρικής θείας λειτουργίας προεξήρχε ο μητροπολίτης Άρτας Καλλίνικος, συλλειτουργούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

Ο μητροπολίτης Άρτας στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη θαυμαστή αποκάλυψη της Παναγίας Τριχερούσας στη Φοινικούντα, ενώ αναλύοντας την ευαγγελική περικοπή τόνισε την υπακοή στα θεία προστάγματα και ανέφερε πως ευλογημένος άνθρωπος είναι αυτός που εφαρμόζει το θέλημα του Θεού.

“Οφείλουμε να εφαρμόζουμε το θέλημα του Θεού με προσγειωμένο φρόνημα και ταπείνωση καρδιάς, θυσιάζοντας τον εγωισμό μας για τον συνάνθρωπο” τόνισε χαρακτηριστικά, για να καταλήξει: “Η Εκκλησία αφουγκράζεται το θέλημα του Θεού και το διαμηνύει στους ανθρώπους”. Τέλος, ευχαρίστησε αδερφικά τον οικείο μητροπολίτη για την πρόσκληση συμμετοχής του στην πανήγυρη.

Προ της απολύσεως η θαυματουργή εικόνα εξήλθε στο προαύλιο του ναού, όπου και αναπέμφθηκε δέηση υπέρ υγείας και ενισχύσεως των κατοίκων και των προσκυνητών.

Με τη σειρά του ο μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στην πανήγυρη τον μητροπολίτη Άρτας, την εκπρόσωπο της κυβέρνησης, γεν. γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου -στην οποία και πρόσφερε εικόνα της Παναγίας Τριχερούσας-, τους λοιπούς εκπροσώπους αρχών και φορέων, καθώς και τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ταυτόχρονα, αναφερόμενος στις δύσκολες μέρες που διανύει η ανθρωπότητα ανέφερε: “Καλούμαστε σήμερα να κάνουμε μια προσφορά προς τον συνάνθρωπο χωρίς να επικαλύπτεται από διάθεση ατομισμού, διότι η ζωή δεν είναι ατομικό γεγονός, αλλά σχέσεων και κοινωνίας με τον συνάνθρωπο”. Κάλεσε τους πιστούς να μην ακούν τις διάφορες συνωμοσιολογίες και να εμβολιασθούν, διότι το εμβόλιο αποτελεί εφόδιο ατομικής και συλλογικής προστασίας. “Δικαιούμεθα να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία”, κατέληξε.


NEWSLETTER