Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 17:07

Μεσσηνία: Το προστάτη τους εόρτασαν οι αρτοποιοί στη Μονή Βελανιδιάς

Γράφτηκε από την

Στο παρεκκλήσι της ιστορικής Μονής Βελανιδιάς, το τιμώμενο επ’ ονόματι του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού, τίμησαν τον προστάτη τους άγιο τα μέλη της Συντεχνίας Αρτοποιών Νομού Μεσσηνίας.

Του πανηγυρικού εσπερινού προέστη ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Μεσσηνίας αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του μητροπολίτη Χρυσοστόμου και κηρύττοντας τον θείο λόγο αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του αγίου ως ιατρού και ως χριστιανού.

Τόνισε πως ο Αγιος Παντελεήμων μέσα σε αυτήν τη δίνη του κορονοϊού που μαστίζει την ανθρωπότητα, μας διδάσκει πως η πίστη και η επιστήμη δύνανται να συμβαδίσουν και να οδηγήσουν στην ίαση και στο θαύμα. Παράλληλα, στηλίτευσε όλους όσοι μέσα από έναν εωσφορικό εγωισμό συγκρίνουν την πίστη τους με την πίστη των άλλων, κάνοντας έτσι μια προκλητική επίδειξη της “πίστεώς” τους. Αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των συνανθρώπων μας, τονίζοντας πως είναι καθαρά ιατρικό θέμα, αλλά και πρωτίστως είναι θέμα κοινωνικής συνοχής και δεν θα πρέπει αυτοί οι ολίγοι αρνητές να διχάζουν τον πιστό λαό, μετατρέποντας το θέμα του εμβολιασμού σε θεολογικό ή πολιτικό.

Το “παρών” έδωσαν ο βουλευτής Μεσσηνίας Περ. Μαντάς, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παν. Λύρας, ο τέως βουλευτής Πέτρ. Κωνσταντινέας, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Παύλ. Γκρέκης, ο πρόεδρος Απόστ. Μυλωνάς και τα μέλη της Συντεχνίας Αρτοποιών Μεσσηνίας, καθώς και πλήθος κόσμου.