Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021 09:06

Εορτασμός του Τιμίου Σταυρού στην Κυπαρισσία - Ευχές και υποσχέσεις για Καλό Νερό – Τσακώνα

Γράφτηκε από τον
Εορτασμός του Τιμίου Σταυρού στην Κυπαρισσία - Ευχές και υποσχέσεις για Καλό Νερό – Τσακώνα

 

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Κυπαρισσία η Υψωση του Τιμίου Σταυρού, με επίκεντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων το ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ο εορτασμός για ακόμη μια χρονιά έγινε με τα περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού. Έτσι και ο αριθμός των πιστών ήταν αρκετά μικρότερος από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης δεν έγινε η καθιερωμένη λιτανεία του Τιμίου Σταυρού στους δρόμους γύρω από τον ναό, ούτε φυσικά η ιστορική εμποροπανήγυρη που διαρκούσε μια εβδομάδα.

Το απόγευμα της Δευτέρας τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία από τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, ο οποίος χθες χοροστάτησε στη θεία λειτουργία.

Στις εκδηλώσεις μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς, ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του ΠΣ Πέτρος Τατούλης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο διοικητής του ΑΤ Τριφυλίας Γιώργος Κρυοβρυσανάκης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Δημήτρης Λαμπρόπουλος και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Συνδέσμων Τριφυλίας Παναγιώτης Λούτος.

Σε δηλώσεις τους, αυτοδιοικητικοί και πολιτικοί παράγοντες έδωσαν τις ευχές τους για την εορταστική ημέρα, ενώ στάθηκαν στο γεγονός της πανδημίας με την ευχή να ξεπεραστεί αυτή τη χρονιά. Μάλιστα ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος έκανε κάλεσμα σε όλους να εμβολιαστούν. Από εκεί και πέρα ο βουλευτής Περικλής Μαντάς τόνισε για το σημαντικό έργο της περιοχής, το δρόμο Καλό Νερό - Τσακώνα, ότι υπάρχουν δεσμεύσεις του υπουργού και του πρωθυπουργού πως θα μπει στο πακέτο έργων που θα διαπραγματευτούν με την Ευρώπη. Ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης δήλωσε ότι δυστυχώς η Τριφυλία είναι στην αναμονή για τα μεγάλα έργα, αλλά είμαστε εδώ για να τα διεκδικήσουμε.

Ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης σημείωσε: «Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο, στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες, να έχουμε υγεία, να είμαστε υπό την σκέπη του Χριστού και του Θεού, να πάνε όλα καλά και του χρόνου να έχουμε καλύτερες ημέρες».

Ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος ανέφερε: «Χρόνια πολλά σε όλους, χρόνια πολλά στους εορτάζοντες, ο Τίμιος Σταυρός του Κυρίου μας να προστατεύει όλους τους Έλληνες, να προστατεύει την πατρίδα μας, να δίνει υγεία σε όλους μας, δύναμη σε όλους μας να σταθούμε όρθιοι. Όλοι να εμβολιαστούμε, να βρούμε την κανονικότητα, να προστατεύσουμε την υγεία μας, να προστατεύσουμε την οικονομία μας, να προστατεύσουμε τους οικείους μας, τους φίλους μας, τους γύρω μας. Του χρόνου εύχομαι να είναι όλα καλύτερα».

Ο βουλευτής Περικλής Μαντάς, αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά και είπε πως είναι αρωγός στα αιτήματα της δημοτικής και περιφερειακής αρχής, σημείωσε: «Είμαστε εδώ για να πιέσουμε για το πάγιο αίτημα της περιοχής, Τσακώνα – Καλό Νερό, το οποίο και με τις τελευταίες δεσμεύσεις του υπουργού και του ίδιου του πρωθυπουργού μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έγκρισης του άξονα Πάτρα – Πύργος, αμέσως μετά θα είναι στο μπουκέτο έργων που θα διαπραγματευτούν με την Ευρώπη, έτσι ώστε και η Τριφυλία να απολαύσει ένα δρόμο που της αξίζει, ένα δρόμο σύγχρονο ευρωπαϊκό που θα την συνδέσει με το κέντρο με την Αθήνα σε σύντομο χρονικό διάστημα για να μπορέσει να απολαύσει όλα αυτά τα προνόμια που έχουμε και οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας μας».

Ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης πέρα από τις ευχές ανέφερε: «Μια μέρα μετά τη σχολική χρονιά που ξεκίνησε και ευχόμαστε όλη η διδασκαλία να είναι διά ζώσης, ευχόμαστε να είναι η χρονιά που θα κλείσει η πανδημία και επιστρέφουμε σιγά σιγά στην κανονικότητα. Για την Τριφυλία τα πράγματα φαίνονται πιο ευοίωνα με το λάδι να φαίνεται ότι έχει θετικές προοπτικές. Αλλά δυστυχώς στην αναμονή για τα μεγάλα έργα που χρειάζεται η Τριφυλία, για τα μεγάλα έργα που χρειάζεται η Τριφυλία και κυρίως για το Καλό Νερό – Τσακώνα, εδώ είμαστε για να διεκδικήσουμε, εδώ είμαστε για να φέρουμε ευχάριστα νέα».

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος τόνισε:

«Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους, χρόνια πολλά στην Κυπαρισσία μας. Πρώτα ο Θεός να πάνε όλα καλά και να φύγουμε από αυτή την πανδημία. Να ευχηθώ καλή σχολική χρονιά και να μην υπάρξουν προβλήματα. Σχετικά με την περιοχή να πω ότι συνεχίζουμε τις προσπάθειες ιδιαίτερα οδοστρώσεων στο Τσακώνα – Καλό Νερό, έχουμε φτιάξει το Δώριο, το Βασιλικό, έρχεται το Κοπανάκι, το οποίο σύμφωνα με την τεχνική υπηρεσία χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση».

Ο πρώην περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης έδωσε τις ευχές του και ανέφερε: «Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, σε μια δύσκολη εποχή που πλέον οι ελπίδες διαρκώς περιορίζονται, σε έναν ταλαιπωρημένο λαό, σε ένα ταλαιπωρημένο έθνος, εύχομαι εγκάρδια χρόνια πολλά και καλά. Πάντα να μην ξεχνάμε ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις όλα αυτά τα οποία δυστυχώς έχουν συσσωρευτεί στον τόπο μας». 

Κ.Μπ.

 


NEWSLETTER