Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2022 07:51

Πώς θα γιορταστούν τα Θεοφάνια σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

Πώς θα γιορταστούν τα Θεοφάνια σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

 

Στην προκυμαία μπροστά από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας θα γιορταστούν αύριο 6 Ιανουαρίου τα Θεοφάνια στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμεναρχείου, ο αγιασμός των υδάτων θα γίνει στον προαναφερόμενο χώρο του λιμανιού, στις 11 το πρωί.

Οσοι κολυμβητές επιθυμούν να βουτήξουν για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό, θα πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους στο Γραφείο Γενικής Αστυνομίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, ενώ θα πρέπει να έχουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά που προβλέπουν τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Όσοι από τους ενδιαφερόμενους είναι ανήλικοι χρειάζεται να έχουν και την έγγραφη συναίνεση των γονιών τους.

Επίσης, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας ανακοινώνει ότι λόγω της πανδημίας και για λόγους δημόσιας υγείας, δεν θα διοργανωθεί ούτε φέτος η καθιερωμένη εκδήλωση στο χώρο του για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, μετά την τελετή αγιασμού των υδάτων.

 

Αγιασμός στον Πάμισο

Στη γέφυρα του Παμίσου στις 11 το πρωί θα γίνει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, ανήμερα των Θεοφανίων ο αγιασμός των υδάτων στη Μεσσήνη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής “κατά τη διάρκεια της τελετής καθαγιασμού των υδάτων θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία επιβάλλουν υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας, καθώς και τήρηση των αποστάσεων”. 

Η πομπή, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Μεσσήνης, θα φτάσει στον ποταμό Πάμισο από την οδό Δημάρχου Σταύρου Τσούση.

 

(Φωτογραφία αρχείου)