Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022 17:38

Λαμπρός εορτασμός της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στην Πύλο

Γράφτηκε από την
Λαμπρός εορτασμός της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στην Πύλο

Με τη λιτάνευση της εικόνας, κορυφώθηκαν το Σάββατο στην Πύλο, οι διήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.

Το πρωί, στο ναό Κοίμησης της Θεοτόκου, τελέστηκε ο όρθρος, χοροστατούντος του μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιεροθέου και στη συνέχεια το πανηγυρικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του κ. Ιεροθέου και συνιερουργούντων του αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, επισκόπου Ωρεών Φιλοθέου και του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

Κατά την θεία λειτουργία τον θείο λόγο κήρυξε ο κ. Φιλόθεος αναφερόμενος στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας, μετά από 2 χρόνια λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με τη συνοδεία κλήρου, αρχόντων και λαού και με την τιμητική παρουσία των φιλαρμονικών του Λιμενικού Σώματος και του Δήμου Πύλου - Νέστορος.

Τη λιτάνευση παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και αρκετοί επισκέπτες της περιοχής, Ελληνες και ξένοι, αποτυπώνοντας σε φωτογραφίες και βίντεο το εορταστικό κλίμα.

Μετά το πέρας της λιτάνευσης ο μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε για την παρουσία τους, τον προερχόμενο από την ακριτική Λήμνο κ. Ιερόθεο και τον αρχιγραμματέα, αναφερόμενος ξεχωριστά προς τον καθένα. Σημείωσε δε πως η Παναγία ήταν, είναι και θα είναι αρωγός και προστάτης του γένους μας, ενώ τόνισε πως “Η Υπεραγία Θεοτόκος είναι αυτή που στέκεται ως υπέρμαχος στρατηγός απέναντι σε κάθε αρρωστημένη εθνικιστική διάθεση της γείτονος χώρας”.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Ανδρέας Τσουκαλάς και Αγγελος Χρονάς, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και αρχών.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων, τους επίσημους προσκεκλημένους υποδέχτηκε στο ξενοδοχείο “Καραλής”, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος.


NEWSLETTER