Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2013 22:26

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στη Νότια Κορέα

Γράφτηκε από την
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στη Νότια Κορέα

Ως επικεφαλής της αποστολής της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει οριστεί ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, στη 10η Γενική Σύνοδο του Παγκόσμιου Συμβουλίου των Εκκλησιών. Το συμβούλιο γίνεται στην πόλη Μπουσάν της Νότιας Κορέας, από τις 30 Οκτωβρίου ως τις 8 Νοεμβρίου και σε αυτό μετέχει και η Καλαματιανή θεολόγος Κατερίνα Βούλγαρη.

 

Η σύνοδος γίνεται κάθε 7 χρόνια και σε αυτή μετέχουν εκπρόσωποι από Εκκλησίες όλου του χριστιανικού κόσμου. Οι πατέρες της Εκκλησίας λαμβάνουν αποφάσεις σχετικές με κοινωνικά και θρησκευτικά ζητήματα. Θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι: "Θεέ της ζωής, οδήγησέ μας στη δικαιοσύνη και στην ειρήνη.

Τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής είναι: Ο μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης, ο αρχιγραμματέας Ιεράς Συνόδου Γαβριήλ, ο αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης, οι καθηγητές πανεπιστημίου Αδαμάντιος Αυγουστίδης, Γεώργιος Μαρτζέλος, Στυλιανός Τσομπανίδης, Μαρίνα Κολοβοπούλου. 

 

Το πρωί της Κυριακής, τελέστηκε η θεία λειτουργία στο ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Μπουσάν, από τον επιχώριο μητροπολίτη Κορέας Αμβρόσιο. Ο ναός συστεγάζεται με το Κοινοτικό Πολιτιστικό Κέντρο και με τον βρεφονηπιακό σταθμό της ενορίας.


NEWSLETTER