Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013 20:23

Η γιορτή του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου (βίντεο και φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Πλήθος πιστών και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων ευχήθηκαν σήμερα στο μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, για την ονοματική του γιορτή.

 Ο κ. Χρυσόστομος τέλεσε την πανηγυρική θεία λειτουργία σήμερα το πρωί στον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής, συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Λαρίσης Ιγνατίου, Καισαριανής Δανιήλ, Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιεροθέου, Κορίνθου Διονυσίου, Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονος και του επισκόπου Ανδρούσης Θεόκτιστου. 

Ο μητροπολίτης Κομοτηνής αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του αγίου και στον εορτάζοντα μητροπολίτη. 

Στο λόγο του ο κ. Χρυσόστομος επεσήμανε ότι εξωγενείς παράγοντες προσπαθούν να αμαυρώσουν την ενότητα και να οδηγήσουν το λαό σε διχαστικές καταστάσεις. Σημείωσε δε πως προέχει να μπορέσει η πατρίδα μας να σταθεί στα πόδια της αυτόνομα και αυτοδιοίκητα, να αποκτήσει ξανά την αίγλη της ιστορίας και του πολιτισμού της και να τη μεταλαμπαδεύσει. 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.



ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ 

Με την ολοκλήρωση της λειτουργίας ο κ. Χρυσόστομος παρέδωσε και φέτος σε 8 νέους Μεσσήνιους φοιτητές (κεντρική φωτογραφία) που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας, τα τραπεζικά βιβλιάρια των υποτροφιών που τους δόθηκαν για τις σπουδές τους, από το Ταμείο Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της μητρόπολης Μεσσηνίας. 

Οι υπότροφοι είναι οι Μυρτώ Σαρηγιάννη, Κωνσταντίνος Ζυγουράκης, Νικολέττα Χατζή, Ευθυμία Θάνου, Ιωάννα Νικολακοπούλου, Σοφία Μανιάτη, Μαρία - Ηρώ Κολόζη και Σταματία Αργυροπούλου.

Αμέσως μετά ο μητροπολίτης Μεσσηνίας δέχτηκε ευχές στην αίθουσα του θρόνου του Επισκοπείου, από εκπροσώπους τοπικών αρχών - φορέων και πιστούς, οι οποίοι περίμεναν υπομονετικά για να ευχηθούν στον επίσκοπό τους. 

Στη γιορτή παραβρέθηκαν ο βουλευτής Γ. Λαμπρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Π. Αλευράς, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Π. Νίκας, Μεσσήνης Στ. Αναστασόπουλος, Πύλου-Νέστορος Δ. Καφαντάρης και Οιχαλίας Φ. Μπάμης, οι πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κ. Μαργέλης και του Μανιατάκειου Ιδρύματος Δ. Μανιατάκης, οι διοικητές της IV Μεραρχίας υποστράτηγος Σερ. Χατζημιχαηλίδης και της 120 ΠΕΑ σμήναρχος Γρ. Δημακογιάννης, καθώς κι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Προχθές το βράδυ τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός της μνήμης του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στον φερώνυμο ναό της Καλαμάτας. 

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μαραθώνος Μελίτων, συγχοροστατούντων των μητροπολιτών Σύρου Δωρόθεου και Μεσσηνίας Χρυσόστομου.