Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 20:00

Η Μεσσηνία υποδέχεται την εικόνα της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας

Η Μεσσηνία υποδέχεται την εικόνα της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας

Την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, πολιούχου των Κυθήρων και την κάρα του Οσίου Θεοδώρου του εκ Κορώνης, θα υποδεχθεί η μητρόπολη Μεσσηνίας αύριο Πέμπτη στις 6 το απόγευμα, στον μητροπολιτικό ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, στο πλαίσιο αδελφοποίησης των Δήμων Κυθήρων και Πύλου - Νέστορος.

Της υποδοχής θα προστεί ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου, των τοπικών αρχών και του ευσεβούς λαού. Τα ιερά θησαυρίσματα θα κομίσει στη μεσσηνιακή γη ο μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ, ο οποίος και θα προστεί στη συνέχεια της τέλεσης δοξολογίας στον μητροπολιτικό ναό.

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου, θα τελεσθεί στον μητροπολιτικό ναό, από τις 7 το πρωί, όρθρος και θεία λειτουργία και στις 6.30 το απόγευμα, εσπερινός και παράκληση.

Το Σάββατο 15 του μήνα, από τις 7 το πρωί θα τελεσθεί όρθρος και θεία λειτουργία, ενώ στις 4.30 το απόγευμα, η θαυματουργή εικόνα και η κάρα του Αγίου, θα μεταφερθούν στην πόλη της Πύλου, όπου στις 6 θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή τους, στον Ενοριακό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Θα ακολουθήσει η τέλεση Εσπερινού, χοροστατούντος του μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ.

Την Κυριακή 16 του μήνα, στις 7 πρωί, τα ιερά κειμήλια θα μεταφερθούν στην πόλη της Κορώνης, γενέτειρα του Οσίου Θεοδώρου, όπου στις 7.45 θα γίνει η υποδοχή τους στο προσκύνημα της Παναγίας Ελεήστριας, ενώ στη συνέχεια θα τελεσθεί δυσαρχιερατική θεία λειτουργία από τους μητροπολίτες Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ και Μεσσηνίας Χρυσόστομο.

Την Κυριακή στις 11 το πρωί, τα ιερά θησαυρίσματα θα αναχωρήσουν για το νησι των Κυθήρων, όπου και φυλάσσονται ως πολύτιμοι πνευματικοί θησαυροί χάριτος και αγιασμού.