Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014 10:11

Ανακύκλωση λαδιού στην Αγία Αικατερίνη

Ανακύκλωση λαδιού  στην Αγία Αικατερίνη


Ανακύκλωση λαδιού πραγματοποιεί η ενορία της Αγίας Αικατερίνης στην Καλαμάτα, στο Νησάκι. Συγκεντρώνει χρησιμοποιημένα λάδια για τη συνέχιση των εργασιών ανέγερσης του νέου ναού.

«Τα έσοδα από την πώληση του λαδιού θα βοηθήσουν στο χτίσιμο του ναού μας», επισημαίνει η ενορία στην πρόσκλησή της προς όλους τους ενορίτες και τον κόσμο της Καλαμάτας. Υπενθυμίζει ότι η ανέγερση του νέου ναού ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια «και με τη βοήθεια του Θεού και της Αγίας έγιναν σημαντικές εργασίες». Παρατηρεί, όμως, πως «είναι δύσκολο την εποχή αυτή να βρεθούν χρήματα, και για εμάς τους υπεύθυνους του ναού είναι εξίσου δύσκολο να απευθυνόμαστε στο λαό μας για βοήθεια, διότι είναι πλέον κοινώς αποδεκτό ότι ο λαός μας, στο μεγαλύτερο μέρος του, ούτε και από αυτό το υστέρημά του δεν μπορεί πλέον να προσφέρει».
Η ενορία εξηγεί ότι «συγκεντρώνουμε στο ναό μας χρησιμοποιημένο λάδι (τηγανισμένο, μαγειρευμένο), το οποίο θα εκποιηθεί και θα δοθεί για ανακύκλωση» - και διευκρινίζει: «Μία ενέργεια η οποία συμβάλλει και στην προστασία του περιβάλλοντος, διότι δεν επιτρέπεται τα λάδια αυτά να ρίχνονται στην αποχέτευση και να καταλήγουν στο έδαφος, αλλά και μία ενέργεια ευαισθητοποίησης όλων μας στην ανάγκη της ανακύκλωσης και της προστασίας του πλανήτη μας».
Σημειώνει, ακόμα, ότι «δε ζητάμε κάτι που είναι χρήσιμο από τους συνανθρώπους μας, αλλά κάτι το οποίο αρκετοί πετούν και τους είναι εντελώς άχρηστο. Αυτό το άχρηστο υλικό μπορεί να γίνει χρήσιμο για μας και να συμβάλει στην όλη προσπάθειά μας για τη συνέχιση των εργασιών ανέγερσης του νέου μας ναού».
Η συλλογή των λαδιών γίνεται καθημερινά στο ναό της Αγίας Αικατερίνης, από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 5.30 μέχρι τις 6.30 το απόγευμα.