Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 13:05

Λαμπρός εορτασμός των ονομαστηρίων του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου

Γράφτηκε από την

Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκαν τα ονομαστήρια του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. 

Ο Σεβασμιώτατος προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στο Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Βρεσθένης Θεοκλήτου, Καρθαγένης Αλεξίου, Πειραιώς Σεραφείμ, Καβάσων Εμμανουήλ, Φωκίδος Θεοκτίστου, Ιλίου Αθηναγόρα, Κηφισίας Κυρίλλου, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Μαρωνείας Παντελεήμονος, Ιωαννίνων Μαξίμου, Θεσσαλιώτιδος Τιμοθέου, Μεγάρων Κωνσταντίνου και των Θεοφ. Επισκόπων Σαλώνων Αντωνίου και Μεθώνης Κλήμεντος.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς μίλησε για το βίο και την προσφορά του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Ο εορτάζων Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα, ευχαρίστησε τους παριστάμενους Αρχιερείς,  τονίζοντας ότι η παρουσία τους αποτελεί έκφραση ενότητας της εκκλησίας, η οποία πρέπει να αποτελεί παράδειγμα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. 

Απηύθυνε, επίσης, ευχαριστίες στους τοπικούς άρχοντες με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννη Λαμπρόπουλο, τον κλήρο της επαρχίας του, τους συνεργάτες του αλλά και το πλήθος λαού που προσήλθε να του ευχηθεί για τα ονομαστήριά του.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος παρέδωσε τις νέες υποτροφίες απόρων Μεσσηνίων φοιτητών του ακαδημαϊκού έτους 2014-15 στις Βασιλική Καραμπίνη (ΤΕΙ Πληροφορικής Θεσσαλονίκης), Ιωάννα Βασιλοπούλου (Παιδαγωγικό Αθηνών), Αλίκη Παναγοπούλου (Στατιστικής Πειραιά) και Βασιλική Τσιβελεκίδη (Αγγλικής Φιλολογίας Αθηνών). 

Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός