Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015 08:10

Σε εκδήλωση στην Κυπαρισσία: Ευεργέτες τίμησε η Μητρόπολη Τριφυλίας (φωτογραφίες)

Σε εκδήλωση στην Κυπαρισσία:  Ευεργέτες τίμησε η Μητρόπολη Τριφυλίας (φωτογραφίες)

Σημαντικούς ευεργέτες της Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας τίμησε χθες το απόγευμα στην εκδήλωση κοπής της αγιοβασιλόπιτας ο μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος. Ευεργέτες που με τις δωρεές και τις προσφορές τους έχουν βοηθήσει σημαντικά το φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως αλλά και την λειτουργία της.

Συγκεκριμένα, τιμήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς, καθώς με δαπάνες άνω των 200.000 ευρώ χρηματοδοτεί το έργο ανακαίνισης του Μητροπολιτικού Μεγάρου. Ο κ. Χρυσόστομος χαρακτήρισε τον κ. Τουρκολιά ως πρώτο και μεγαλύτερο ευεργέτη. Επίσης τίμησε τους "Γιατρούς του Κόσμου", που από πέρυσι τον Φεβρουάριο έχουν επισκεφθεί πολλά χωριά της μητροπόλεως, με 650 εξετάσεις σε ανήμπορους συνανθρώπους μας. Από την ομάδα των "Γιατρών του Κόσμου" παρόντες ήταν οι Οδυσσέας Καραγκούνης, Γεωργία Γκίγκα και Θωμάς Μπαλκόνης, ενώ τιμήθηκαν και οι μη παρόντες, που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν για διάφορους λόγους, Ευαγγελία Βουλγράκη, Ευμορφία Μαρκοπούλου και ο συντονιστής Θεοκλής Πιέρος. Τέλος τιμήθηκε ο εκπρόσωπος της εταιρείας "ΑΒ Βασιλόπουλος" Ιωάννης Αβδελάς για την προσφορά του ομίλου με διάφορα είδη προς την μητρόπολη.
Ο κ. Χρυσόστομος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών οι οποίοι έκαναν άμεσα πράξη αυτό που υποσχέθηκαν πέρυσι, να φροντίσουν να επισκεφθούν άμεσα την περιοχή οι "Γιατροί του Κόσμου". Επίσης ευχαρίστησε τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο και την Costa Navarino για την καθημερινή προσφορά συσσιτίων, όπως και όλους όσοι στηρίζουν το έργο της μητροπόλεως.
Να σημειώσουμε ότι η εκδήλωση άνοιξε με την χορωδία των κατηχητικών σχολείων Κυπαρισσίας, με αφιέρωμα στον Αγιο Βασίλειο, ενώ αναλυτικά το έργο του Φιλόπτωχου Ταμείου παρουσίασε ο πατήρ Δημήτριος Καραΐσκος.
Κ.Μπ.