Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015 11:55

Προσκυνητές από τη Χαλκιδική στην Αρκαδία (φωτογραφίες)

Προσκυνητές από τη Χαλκιδική στην Αρκαδία (φωτογραφίες)

Εκδρομή στην Τρίπολη και σε ιερά προσκυνήματα της Αρκαδίας πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες ομάδα προσκυνητών από την Αρναία Χαλκιδικής και την Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού και Αγίου Ορους, με επικεφαλής τον αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Μαϊδώνη, συνοδευόμενο από τον π. Παΐσιο και τον π. Βασίλειο.

 

Οι προσκυνητές, πού ήταν επί το πλείστον νέοι, φοιτητές, συνεργάτες της μητροπόλεως, επισκέφθηκαν πρώτα τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, Όπου τους περίμενε και τους καλωσόρισε ο μητροπολίτη Αλέξανδρος, μιλώντας τους με θερμά λόγια για την Αρκαδία και την τοπική μας Εκκλησία.

Ὁ επίσκοπός, αφού τους επιφόρτισε με την υποχρέωση να μεταφέρουν τις Αρχιερατικές του ευχές στον Αρκά Μητροπολίτη τους, τους διένειμε ως ευλογία ιερά Εικόνα της Παναγίας της Τριπολιτσάς και τους προσέφερε νηστήσιμα γλυκίσματα, ενώ τους συνόδευσε και τους παρέθεσε νηστήσιμο δείπνο.

Οι εκδρομείς  θα επισκεφθούν τη Μονή των Βαρσών και εν συνεχείᾳ θα βρεθούν στη Μονή Μαλεβής και στη Μονή Λουκούς και θα επισκεφθούν και άλλους προγραμματισμένους προορισμούς.