Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011 21:19

14 Σεπτεμβρίου αποκαλυπτήρια του μνημείου για τους σεισμούς

Γράφτηκε από τον

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τελικά τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τα θύματα των φονικών σεισμών του 1986, καθώς και η εκδήλωση μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τότε.
Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα έγινε γνωστό ότι στην εκδήλωση -που θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας- θα μιλήσουν τόσο ο τότε δήμαρχος Σταύρος Μπένος όσο και ο καθηγητής Γεωλογίας Δημήτρης Παπανικολάου που επί σειρά ετών έχει ασχοληθεί με την περίπτωση της Καλαμάτας. Παράλληλα θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ που επιμελήθηκε ο κ. Παπανικολάου και προβλήθηκε προσφάτως από το BBC. Λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στην οδό Κροντήρη, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είναι εμπνευσμένο από τα πρωτοσέλιδα του Τύπου εκείνες τις μέρες.
Καταλήγοντας ο κ. Νίκας σημείωσε ότι “καιρός ήταν να σταματήσουμε τα μνημόσυνα και να λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις μνήμης και επιμόρφωσης, με ουσιαστικό χαρακτήρα”.