Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016 21:14

Ελλειψη ενδιαφέροντος για τις υποδομές στη ΒΙΠΕ Καλαμάτας 

Ελλειψη ενδιαφέροντος για τις υποδομές στη ΒΙΠΕ Καλαμάτας 

Το πρόσφατο ατύχημα με την νταλίκα που ξεκίνησε από την Ισπανία, έφτασε στην Ελλάδα κι έγειρε σε χαντάκι νότια της Βιομηχανικής Περιοχής Καλαμάτας, λίγα μέτρα πριν τον τελικό προορισμό της, είναι ίσως ένα μόνο από τα πολλά παραδείγματα που αποδεικνύουν την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος των τοπικών αρχών για τις υποδομές που μπορούν να φέρουν ανάπτυξη σε αυτόν τον τόπο.

Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της ΒΙ.ΠΕ., με εξαγωγικό χαρακτήρα στην πλειοψηφία τους, αποτελούν έναν κύριο μοχλό της σημερινής οικονομίας στην Ελλάδα γενικότερα, κρατώντας ζωντανό το ενδεχόμενο ανάπτυξης, αλλά έρχονται αντιμέτωπες με την αδιαφορία του Δήμου Καλαμάτας, του ΓΟΕΒ και άλλων ενδεχομένως φορέων, να συμβάλουν στη δημιουργία υποδομών για την αξιοπρεπή λειτουργία και ανάπτυξή τους. 

Είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικές οι αναφορές του Στάθη Ζυγούρη, του επιχειρηματία που περίμενε την νταλίκα να ξεφορτώσει τα γυάλινα βαζάκια για να συσκευάσει το προς εξαγωγή προϊόν του, και ο οποίος τώρα, λόγω της ζημιάς στο φορτίο, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να χάσει την εξαγωγή. Οπως λέει, είναι πολλές οι φορές που έχει απευθυνθεί στον δήμο και στον ΓΟΕΒ για τη βελτίωση του οδικού δικτύου και των άλλων υποδομών στην περιοχή, ώστε να προσεγγίζουν με ασφάλεια μεγάλα οχήματα. Οι φωνές του έχουν πέσει στο κενό, όπως και άλλων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Στο κενό έχουν πέσει και οι όποιες προσπάθειές τους να βελτιώσουν οι ίδιοι τις συνθήκες, αφού έρχονται αντιμέτωποι με το νόμο. 

Ο κ. Ζυγούρης στο παρελθόν έβαλε χρήματα από την τσέπη του για να φτιάξει το γεφύρι αλλά μια καταγγελία τον οδήγησε στο να ξηλώσει όσα είχε φτιάξει.

Τώρα, βιώνει καθημερινά τις συνέπειες της απραξίας των τοπικών αρχών, αφού όλοι οι δρόμοι της περιοχής είναι απροσπέλαστοι από μεγάλα οχήματα.

Αυτή τη φορά θύμα της αδιαφορίας έπεσε ένας οδηγός που ξεκίνησε από την Ισπανία, διένυσε χιλιάδες χιλιόμετρα και λίγο πριν ξεφορτώσει το φορτίο του βρέθηκε μέσα στο χαντάκι, επειδή προφανώς δεν άντεξε το γεφύρι που παλιότερα είχε φτιάξει ο κ. Ζυγούρης, αλλά ο νόμος τον ανάγκασε να το ξηλώσει, όπως ο ίδιος λέει. 

Οι επιχειρήσεις είναι ουσιαστικά αποκλεισμένες, με τον φόβο ακόμα και μιας πυρκαγιάς, αφού είναι αδύνατον να πλησιάσουν οχήματα της Πυροσβεστικής, σε περίπτωση ανάγκης. Την αδιαφορία προδίδουν και οι τεράστιες λακκούβες που "στολίζουν" όλους τους δρόμους της Βιομηχανικής Περιοχής...