Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 15:21

Ψήσιμο κεραμικών με τεχνική του Raku στην Κυπαρισσία

Ψήσιμο κεραμικών με τεχνική του Raku στην Κυπαρισσία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο - παρουσίαση ψησίματος κεραμικών με την τεχνική του Raku, που διοργάνωσε το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία.

Κατά  την 12αωρη διάρκεια του , εκτός από τους μαθητές του εργαστηρίου που συμμετείχαν  μαζί με τους γονείς τους, πέρασε αρκετός κόσμος ο οποίος εντυπωσιάστηκε και ενδιαφέρθηκε για το τμήμα Κεραμικής του εργαστηρίου.

Όπως σημειώνει ο δάσκαλος και υπεύθυνος του εργαστηρίου Νίκος Ζαχαρίου  «Δεν είναι μόνο η μύηση στην κεραμική και η απόλαυση της φωτιάς που κάνουν τόσο σημαντικό το Raku ανάμεσα στις τεχνικές της. Επειδή ακριβώς η φωτιά αλλά και το κάπνισμα-που συνήθως ακολουθεί το ψήσιμο-αποδίδουν μεγάλη ζωντάνια στο κεραμικό, είναι επιθυμητό και ισορροπημένο η διακόσμηση να είναι απλή, ουσιαστική, μετρημένη. Έτσι το Raku είναι ιδεώδες για να μάθει κανείς τις βασικές αρχές της κεραμικής.»

Από την πλευρά του ο κ. Ζαχαρίου ευχαριστεί  την Κοινωφελή Επιχείρηση  και τον Δήμο Τριφυλίας για τον χώρο, το υλικό και τα εργαλεία που  παρείχε.

Επίσης την οικογένεια Γεωργίου Σαμπαζιώτη για την έμπρακτη βοήθεια που παρείχαν κατά την διάρκεια του σεμιναρίου-παρουσίαση ψησίματος κεραμικών και ιδιαίτερα τον Θανάση Σαμπαζιώτη ο οποίος έπρεπε να βρίσκετε στην σχολή του αλλά παρέμεινε για να βοηθήσει παρότι δεν είναι το αντικείμενό του και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για αυτήν την τεχνική.  

Κ.Μπ.