Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2016 09:18

Σώθηκε από θαύμα οδηγός αυτοκίνητου έξω από τη Βελίκα

Γράφτηκε από την

Από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα από την υπερχείλιση του χείμαρρου Τυφλός, έξω από τη Βελίκα, καθώς το νερό πέρασε πάνω από τη γέφυρα, παρασέρνοντας διερχόμενο αυτοκίνητο.

Ο νεαρός οδηγός κατάφερε να βγει έγκαιρα και να κολυμπήσει στα ορμητικά νερά, ενώ το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε δεκάδες μέτρα μακριά, μέσα στα χωράφια, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής. Το νερό σκέπασε ακόμα και τους ελαιώνες, ενώ πλημμύρισαν ισόγεια σπιτιών. Οι ιδιοκτήτες διαμαρτύρονται γιατί το ποτάμι, όπως λένε, δεν έχει καθαριστεί εδώ και χρόνια, ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως ακόμα και αν είχε καθαριστεί, λόγω του όγκου του νερού, η ίδια κατάσταση θα επικρατούσε.

Οι ζημιές είναι μεγάλες και στην παραλιακή περιοχή, από την Ανάληψη μέχρι τη Βελίκα. Στην περιοχή της παλιάς κατασκήνωσης η παραλία "χάθηκε" και η θάλασσα έφτασε μέχρι τα σπίτια καταστρέφοντας σημαντικό μέρος του δρόμου. Χωράφια πλημμύρισαν, καλλιέργειες καταστράφηκαν, ενώ η ταβέρνα που λειτουργεί κοντά στην παραλία έχει υποστεί σημαντική ζημιά, καθώς σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη πλέον δε λειτουργούν ούτε οι συσκευές.

Κ.Δ.