Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 14:48

Ενημερωτική εκδήλωση για την ασφάλεια και την υγιεινή στο "Elite City Resort"

Ενημερωτική εκδήλωση για την ασφάλεια και την υγιεινή στο "Elite City Resort"

Ενημερωτική εκδήλωση στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εκστρατείας για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, θα γίνει σήμερα στις 5 το απόγευμα στο ξενοδοχείο "Elite City Resort", στην Καλαμάτα. 

Το θέμα της εκδήλωσης είναι «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας για όλες τις ηλικίες» και αποτελεί μέρος μιας εκστρατείας, η οποία διοργανώνεται σε διετή βάση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, σε συνεργασία με το Δίκτυο των Εθνικών Εστιακών Πόλων του και με την ενεργή συμμετοχή περισσότερων των 30 κρατών. Ετσι, είναι η μεγαλύτερη στο είδος της, παγκοσμίως. 

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, διεξάγονται διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις ταυτόχρονα σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εργαζομένων, των εργοδοτών, των κοινωνικών εταίρων, των επαγγελματιών Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας (ΕΑΥ), αλλά και του κοινού - προκειμένου οι εργασιακοί χώροι στην Ευρώπη να γίνουν πιο ασφαλείς, υγιείς και παραγωγικοί.

Η νέα εκστρατεία για την περίοδο 2016-17 με τίτλο «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας για όλες τις ηλικίες» αποσκοπεί στο να αναδείξει τη σημασία της σωστής διαχείρισης της επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας (ΕΑΥ) καθ' όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής ζωής, καθώς και της προσαρμογής της εργασίας στις ατομικές ικανότητες: είτε πρόκειται για την αρχή της σταδιοδρομίας του εργαζόμενου είτε για το τέλος της. Αλλωστε, το εργατικό δυναμικό της Ευρώπης γερνάει: Ως το 2030 οι εργαζόμενοι ηλικίας 55-64 ετών αναμένεται να αποτελούν το 30% ή και περισσότερο του συνολικού εργατικού δυναμικού σε πολλές χώρες. 

Η επίσημη ηλικία συνταξιοδότησης αυξάνεται σε πολλά κράτη μέλη και επομένως πολλοί εργαζόμενοι είναι πιθανό να έρθουν αντιμέτωποι με επιμήκυνση της επαγγελματικής τους ζωής, άρα και με μια πιο μακροχρόνια έκθεση σε κινδύνους στην εργασία, καθώς και με ένα μεταβαλλόμενο εργασιακό πλαίσιο (π.χ. ευέλικτες μορφές εργασίας, ευέλικτο εργασιακό περιβάλλον). 

Ολο το σχετικό πληροφοριακό υλικό είναι αναρτημένο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.healthy-workplaces.eu.