Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016 10:15

Συλλαλητήριο για υπογραφή κλαδικών συμβάσεων εργασίας στην Καλαμάτα

 

Συλλαλητήριο πραγματοποιείται αύριο Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, με αιτήματα την επαναφορά και υπογραφή των , την αναπλήρωση των απωλειών, καθώς και κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ.

Το συλλαλητήριο οργανώνουν 9 σωματεία της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας που υπέγραψαν το ψήφισμα - κάλεσμα και τα οποία είναι: Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Ν. Μεσσηνίας, Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Ν. Μεσσηνίας, Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας, Σωματείο Εργατοτεχνιτών Σιδήρου - Μπετό, Σωματείο Εργαζομένων Αστικού Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Μεσσηνίας, Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας, Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας, Ενωση Τεχνιτών ΔΕΗ (ΕΤΕ - ΔΕΗ) Τμήμα Καλαμάτας, Σωματείο Ελαιοχρωματιστών και Κοσμηματογράφων Καλαμάτας.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Ν. Μεσσηνίας Παναγιώτης Κουφαλάκος σημείωσε ότι «πάνω από 400 σωματεία από κάθε κλάδο σε όλη τη χώρα, δεκάδες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα συντονιζόμαστε, διεκδικούμε με ανυποχώρητο αγώνα την κατάργηση των αντεργατικών νόμων των τελευταίων ετών, την υπογραφή εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και κλαδικών συμβάσεων εργασίας».

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας Σταύρος Μάρκου κάλεσε όλους τους συναδέλφους του οικοδόμους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο και παρατήρησε πως «με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας μας προσέθεσαν 2 χρόνια στα όρια συνταξιοδότησης και συντάξεις πείνας».

Ο β’ αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Αστικού Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Μεσσηνίας Γιώργος Χρονόπουλος τάχθηκε υπέρ της υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας «για να έχουμε όλοι μόνιμη και σταθερή δουλειά και για να μην κάνει ό,τι θέλει η μεγαλοεργοδοσία».