Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016 09:16

Κοσμοπλημμύρα και μποτιλιάρισμα σε όλη τη Μεσσηνία το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Κοσμοπλημμύρα και μποτιλιάρισμα σε όλη τη Μεσσηνία το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

 

Πλημμύρισαν κόσμο η Καλαμάτα και τα χωριά στη διάρκεια του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου.

Επισκέπτες από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου και κάτοικοι της Αθήνας που επισκέφθηκαν τα πάτρια εδάφη, έδωσαν δυναμικά το "παρών" στους δρόμους και την αγορά. Η κάθοδος των επισκεπτών -εκτός του θετικού αντικτύπου στις επιχειρήσεις της περιοχής- ανέδειξε και το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Καλαμάτας, η οποία κυριολεκτικά βραχυκύκλωσε για αρκετές ώρες το Σάββατο, αλλά και την ανεπάρκεια των δρόμων όλης της Μεσσηνίας.

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση στη λαϊκή αγορά, όπου τις τελευταίες εβδομάδες ήταν υποτονική. Προφανώς σε αυτό, όπως και στην αυξημένη κίνηση στα καταστήματα, έπαιξε ρόλο και η καταβολή του 70% της επιδότησης στους δικαιούχους, παράλληλα με την αύξηση των επισκεπτών.

Πρέπει ωστόσο ν΄ αναφερθεί πως πέρα από τη θετική πλευρά υπάρχει δυστυχώς κι εκείνη που έχει να κάνει με το κυκλοφοριακό, καθώς ακόμα μια φορά η Καλαμάτα απέδειξε πως είναι ανέτοιμη να υποστηρίξει αυξημένη κίνηση στους δρόμους της, οι οποίοι... βουλιάζουν από αυτοκίνητα σε κάθε ευκαιρία απόδρασης, με συνέπεια οι οδηγοί και οι επιβάτες να εγκλωβίζονται σε ατελείωτες ουρές. 

Χαρακτηριστικά, τέτοια περιστατικά σημειώθηκαν και αυτή τη φορά στην οδό Σπάρτης, στη Φαρών, στην Αρτέμιδος, στην Αριστομένους, στην Αθηνών, στη Λυκούργου και σε πολλούς ακόμα δρόμους. Η κίνηση των οχημάτων θα πρέπει προφανώς να γίνεται βάσει ενός γενικότερου κυκλοφοριακού σχεδιασμού για την πόλη της Καλαμάτας. 

Κ.Δ.