Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 19:02

Αντίθετος ο Φιλοζωικός Καλαμάτας στην ανάθεση για τα αδέσποτα 

Αντίθετος ο Φιλοζωικός Καλαμάτας στην ανάθεση για τα αδέσποτα 

Αντίθετος είναι ο Φιλοζωικός Ομιλος Καλαμάτας στην ανάθεση της υλοποίησης του προγράμματος περισυλλογής αδέσποτων ζώων σε ιδιώτη. Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση το Δ.Σ. του συλλόγου χαρακτηρίζει παράνομη την ανάθεση από το Δήμο Καλαμάτας και ζητεί «να ακυρώσει την παράνομη ανάθεση της διαχείρισης και περισυλλογής των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και να επαναπροκηρύξει, σύμφωνα με το νόμο, τον διαγωνισμό». 

Στην ίδια ανακοίνωση εξηγεί και την απόφαση του ΦΟΚ να μην συμμετέχει σήμερα στην πρόσκληση του δήμου για τις στειρώσεις. Εφόσον «κάτι τέτοιο θα σήμαινε τη νομιμοποίηση, εκ μέρους μας, των μεθοδεύσεων που έγιναν από τις υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, και που είχαν ως αποτέλεσμα την παράνομη ανάθεση της υλοποίησης του προγράμματος περισυλλογής αδέσποτων ζώων σε ιδιώτη», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. Και προσθέτει πως «εκείνοι που ασχολούνται με την εκτέλεση των συγκεκριμένων προγραμμάτων της διαχείρισης -περίθαλψης - στείρωσης και επανένταξης των αδέσποτων ζώων, δεν πρέπει να έχουν για κίνητρο το χρηματικό όφελος, αλλά την προστασία, την περίθαλψη και την ορθή επανένταξή τους στο σωστό περιβάλλον παράλληλα με πρόγραμμα υιοθεσίας τους». 

Τέλος, ο ΦΟΚ ενημερώνει ότι «έχουμε κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες που οι νόμοι 4039/2012 και 4235/2014, άρθρο 46, παρ. 6 ορίζουν ώστε να δοθεί ένα τέλος στις όποιες παρανομίες ή παραβάσεις εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας».