Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 08:06

Εκδήλωση Εθελοντών Μεσσήνης για τον επαγγελματικό προσανατολισμό

Εκδήλωση Εθελοντών Μεσσήνης για τον επαγγελματικό προσανατολισμό

Με μεγάλη ανταπόκριση μαθητών λυκείου και γονέων πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης για τον επαγγελματικό προσανατολισμό, με ομιλητή τον σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού και συγγραφέα του βιβλίου «Πάμε Πανεπιστήμιο 2017», Μεσσήνιο Νίκο Παυλάκο.

Η "Ημέρα σταδιοδρομίας" που είχε ως θέμα "Κλίσεις, προσωπικότητα και επιλογή επαγγέλματος" έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης

Η πρόεδρος του Σωματείου Ντίνα Αντωνάκου τόνισε τη σημασία της ενημέρωσης πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, μιλώντας από τη μεριά του εκπαιδευτικού, έχοντας υπηρετήσει επί μακρόν κατά το παρελθόν την εκπαίδευση.

Ακολούθησε μια σύντομη τοποθέτηση από τον πρόεδρο του δεκαπενταμελούς του Λυκείου Μεσσήνης Στέλιο Αποστολόπουλο και ακολούθως ο Νίκος Παυλάκος αναφέρθηκε στο νέο σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στις ομάδες προσανατολισμού, στα επιστημονικά πεδία εξειδίκευσης, στα προγράμματα σπουδών των σχολών του μηχανογραφικού δελτίου, στα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, στις στρατιωτικές σχολές, καθώς επίσης στα μεταπτυχιακά προγράμματα και στις προοπτικές της κάθε σχολής. Στο δίωρο σεμινάριο ο ομιλητής κράτησε έντονο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου με απλά παραδείγματα καθημερινότητας τόσο ως προς την επιλογή που θα πρέπει να κάνουν οι νέοι για το μέλλον τους όσο και για τις δεξιότητες και τις γνώσεις που πρέπει να αποκτήσουν.

Το έντονο ενδιαφέρον των παιδιών για ακόμα περισσότερη ενημέρωση έγινε φανερό από το πλήθος ερωτήσεων που δέχτηκε ο κ. Παυλάκος, γεγονός που οδήγησε στο συμπέρασμα πως είναι ανάγκη να καθιερωθεί σε ετήσια βάση μια τέτοια εκδήλωση στην πόλη.