Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016 18:47

Οι μαύρες σημαίες και οι ευθύνες του δήμου

Οι μαύρες σημαίες και οι ευθύνες του δήμου

Με μαύρες σημαίες ετοιμάζονται να υποδεχθούν την Παρασκευή, στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της Καλαμάτας, τον πρωθυπουργό και όλους τους άλλους επίσημους, οι κάτοικοι της περιοχής στην Περιβολακίων, που διαμαρτύρονται για την απαγόρευση καθόδου στην οδό Μαρίας Κάλλας.

Για ένα τόσο σπουδαίο έργο, πραγματική πολυτέλεια για την πόλη, για το οποίο δαπανήθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, παραπάνω απ’ όσα θα έπρεπε, είναι κρίμα και άδικο να υπάρχουν γκρίνιες και διαμαρτυρίες.

Αντί να ασχολούμαστε και να τονίζουμε το μείζον, τη σημασία και την ωφέλεια του έργου, φθάνουμε να γκρινιάζουμε και να αντιδρούμε για έναν κόμβο, για προβλήματα που θα έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και να μην παρουσιάζονταν ποτέ.

Στον κόμβο της Μαρίας Κάλλας είχε προγραμματιστεί να φτιαχθεί κυκλικός κόμβος, αλλά ο Δήμος Καλαμάτας δεν προνόησε και δε φρόντισε έγκαιρα να εξασφαλίσει τον απαιτούμενο χώρο για να γίνει. Ετσι φθάσαμε στη λύση του κόμβου με τα φανάρια και τη ρύθμιση της μονοδρόμησης της Μαρίας Κάλλας, για λόγους κυκλοφοριακής ασφάλειας. Εχουν δίκιο να διαμαρτύρονται οι άνθρωποι, γιατί με την πραγματικότητα που διαμορφώνεται, είτε θα ταλαιπωρούνται και θα βασανίζονται, είτε θα περνούν παράνομα, με κίνδυνο να προκαλέσουν και να πέσουν οι ίδιοι θύματα τροχαίων ατυχημάτων.

Η εναλλακτική λύση που θα μπορούσε να δοθεί, δεν μπορεί να λειτουργήσει άμεσα, καθώς αφορά τη διάνοιξη δρόμου του σχεδίου πόλης, από τον κυκλικό κόμβο της Σπάρτης προς την Καλλιπατείρας, ανατολικά της Τέντας και δυτικά του ρέματος Καλαμίτσι. Ο δήμος εδώ και χρόνια δεν έχει διανοίξει το σημαντικό αυτό δρόμο, που μπορεί να εξυπηρετήσει τους κατοίκους της περιοχής. Και ο δρόμος αυτός είναι πιο σημαντικός και πιο ασφαλής.

Αν ο Δήμος Καλαμάτας θέλει πραγματικά να προστατεύσει και να αναδείξει τον περιφερειακό και κυρίως να αξιοποιήσει τα οφέλη του, οφείλει να ασχοληθεί επιτέλους και να διανοίξει το συγκεκριμένο δρόμο.