Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017 09:01

Αθώος ο Πέτρος Παππάς για τους δρόμους στην Ελαία 

Αθώος ο Πέτρος Παππάς για τους δρόμους στην Ελαία 

Αθώος κρίθηκε ο επιχειρηματίας Πέτρος Παππάς και από το Μονομελές Δικαστήριο Κυπαρισσίας, ως προς τις κατηγορίες που είχαν ασκηθεί εναντίον του για τους πέντε κάθετους δρόμους στην περιοχή μεταξύ Ελαίας και Αϊ-Γιαννάκης. Το κατηγορητήριο δεν εκδικάστηκε στο σύνολο του καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για ακύρωση του κλητήριου θεσπίσματος που αφορούσε την κατηγορία της υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

Ετσι έμειναν οι δύο από τις τρεις συνολικά κατηγορίες, και πιο συγκεκριμένα αυτή της  καταπάτησης δημοσίου κτήματος και αυτή της παράνομης υλοτόμησης για την κοπή δύο πεύκων, για τις οποίες ο κατηγορούμενος αθωώθηκε.

Οσον αφορά την κατηγορία της υποβάθμισης του περιβάλλοντος το δικαστήριο θεώρησε άκυρο το κλητήριο θέσπισμα και το επέστρεψε στην εισαγγελία για να το καταθέσει εκ νέου.

Μάρτυρες στην εκδίκαση της υπόθεσης ήταν εκπρόσωποι των αρμόδιων υπηρεσιών του Δημοσίου, η εκπρόσωπος του Συλλόγου «Αρχέλων» Παναγιώτα Θεοδώρου και ο πρώην αντιδήμαρχος Τριφυλίας  Γιάννης Φιλντίσης. Από την πλευρά του δικηγόρου του Δημοσίου επισημάνθηκε ότι οι κάθετοι δρόμοι καταπάτησαν δημόσιο κτήμα, τονίζοντας μάλιστα ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους που καταδικάστηκε η χώρα μας στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο. Η υπεράσπιση, στην οποία μεταξύ άλλων συμμετείχε και ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, αρνήθηκε τις κατηγορίες και παρουσίασε αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις των υπηρεσιών, όπως και δικαστικές αποφάσεις σε ό,τι έχει να κάνει με τα ιδιοκτησιακά.

Κ.Μπ.