Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 15:48

Οι “Μπαρμπούτες” ξαναβγαίνουν στα Φιλιατρά 

Γράφτηκε από τον
Οι “Μπαρμπούτες” ξαναβγαίνουν στα Φιλιατρά 

Θα ξαναβγούν οι Μπαρμπούτες και φέτος στους δρόμους των Φιλιατρών το απόγευμα της Κυριακής λίγο μετά το σούρουπο ξεσηκώνοντας τις γειτονιές της πόλης με τα τραγούδια τους , τους χορούς και τα πειράγματα τους. Ένα έθιμο που έχει αναβιώσει ο Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού διοργανώνεται για ακόμη μια χρονιά στην πόλη και καλούν όλο τον κόσμο να συμμετέχει.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν «Το Τριώδιο έχει ανοίξει. Οι υποσχέσεις της αφίξεως της Άνοιξης ελοχεύουν στα μικρά χαμόγελα του Φεβρουαρίου. Απόκριες! Οι πανάρχαιες τελετές στην Άνοιξη, στη ζωή, στη γονιμότητα, στη Γη, στις αισθήσεις. Aυτές τις λίγες ημέρες οι άνθρωποι γίνονται ελεύθεροι και αποφυλακίζονται από τα μη και τα πρέπει όλων αυτών των εντολέων που του στερούν τη χαρά της ζωής. 
Στα Φιλιατρά την Πρώτη Κυριακή των Απόκρεων εκεί στο σούρουπο μαζί με τις νυχτερίδες θα αρχίσουν να βγαίνουν από τις ρούγες και τις σκοτεινές αυλές, οι «μπαρμπούτες», οι «μπούλες» σαν κινούμενα σκιάχτρα φοβίζοντας τον χειμώνα, φοβίζοντας το κακό, την ξηρασία, την κακή χρονιά, τον θάνατο.
Σας περιμένουμε όλους στην όμορφη Πλατεία μας να αναβιώσουμε το παλιό αυτό έθιμο»

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 6 ώρα το απόγευμα της  Κυριακής θα συγκεντρωθούν στην πλατεία , εκεί θα υπάρχουν χοροί από το χορευτικό  του Δήμου, μέσω προγράμματος «Άθλησης για όλους».Ακολουθεί βόλτα στους δρόμους των Φιλιατρών. Ξέφρενο πάρτι με μεζέ και ποτό στο Αίθριο του Δημαρχείου και τέλος βραβείο καλύτερης Μπαρμπούτας. 

Να σημειώσουμε ότι συνδιοργανωτής είναι το Δήμος Τριφυλίας.

Κ.Μπ.

 

 


NEWSLETTER