Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 09:11

6 Καλαματιανοί στην κορυφή της Ινδοκίνας: «Σημασία έχει το ταξίδι, μέχρι να φτάσεις στον προορισμό» (vid-pics)

6 Καλαματιανοί στην κορυφή της Ινδοκίνας: «Σημασία έχει το ταξίδι, μέχρι να φτάσεις στον προορισμό» (vid-pics)

 «Σημασία έχει το ταξίδι, μέχρι να φτάσεις στον προορισμό» λένε επιστρέφοντας από τα ψηλά βουνά της Ινδοκίνας οι 6 Μεσσήνιοι ορειβάτες, μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας. Κατενθουσιασμένοι από την 20ημερη περίπου εμπειρία τους στο Βιετνάμ, οι 5 άντρες και η μοναδική ίσως Ελληνίδα που ανέβηκε στην κορυφή… χαμογελούν κάνοντας τον απολογισμό του ταξιδιού.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Δημητρούλια

 

Και δηλώνουν με βεβαιότητα πως θα επιστρέψουν, για να ζήσουν ακόμα περισσότερες όμορφες στιγμές σ’ αυτή τη χώρα, που τους μάγεψε με τους ανθρώπους της, την ποιότητα των προϊόντων της, τον πολιτισμό, τις γεύσεις και την ιστορία της.

Ο Κώστας Φύκιρης, ο Μανώλης Αλοίμονος, η Ιωάννα Μαούνη, ο Γιώργος Στεφανούρης, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και ο Θανάσης Μαούνης έζησαν μια μοναδική εμπειρία, την οποία με μεγάλη ευχαρίστηση θα ζούσαν ξανά, είτε με τη συγκεκριμένη παρέα, είτε  με άλλους συνοδοιπόρους, για τη μαγεία των στιγμών, μέχρι να φτάσουν και να κατακτήσουν την κορυφή Fansipan, στα 3.143 μ. 

Αψήφησαν την ταλαιπωρία του άγνωστου και της δύσκολης ανάβασης, έζησαν την εμπειρία ενός ταξιδιού που δεν κάνουν πολλοί με στόχο την… κορυφή και αποζημιώθηκαν για την επιλογή τους. Γεύτηκαν μοναδικές εμπειρίες και απίθανες γεύσεις από… φαγητό μέχρι καφέ και σήμερα προσκαλούν στο επόμενο ταξίδι, που οργανώνει αυτή τη φορά ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας στο Μαυροβούνιο, τις ημέρες του Πάσχα.

Οι ίδιοι ξεκίνησαν ως παρέα του Ορειβατικού, με τον Κώστα Κωνσταντόπουλο να οργανώνει τη διαδρομή και τις λεπτομέρειες του ταξιδιού και πλέον δηλώνουν πως η μαγεία κρύβεται στην ομαδικότητα και τη δυναμική της παρέας προκειμένου να φτάσει στην κορυφή με χαμόγελο ακόμα και ο πιο αρχάριος της παρέας.  Ακόμα και όταν η συγκεκριμένη κορυφή έχει αποκτήσει… κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, λόγω του τελεφερίκ που σχετικά πρόσφατα οδήγησε στο να αποτελέσει αυτό το «προσκύνημα» για τους ορειβάτες, «λούνα παρκ» για τους πολλούς.

Είναι χαρακτηριστικές οι περιγραφές των ορειβατών για... κυρίες με γόβες και παιδάκια στα χέρια που είχαν ανέβει με το τελεφερίκ, την ώρα που οι ίδιοι ολοκλήρωναν μια δύσκολη ανάβαση στο ψηλό και απαιτητικό αυτό βουνό.

Και πάλι όμως οι ορειβάτες επιμένουν πως μια τέτοια δύσκολη κι επίπονη ανάβαση αξίζει για όσους θέλουν να ζήσουν  τον προορισμό, αλλά πάνω απ’ όλα το ταξίδι και τις στιγμές, μέχρι να φτάσουν ως εκεί...