Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 08:34

Απίστευτο: Διέγραψαν Καλαματιανό από τον ΕΦΚΑ γιατί... πέθανε συνονόματός του 

 

Διαγράφηκε ως… πεθαμένος από τα μητρώα των ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ ένας συνταξιούχος από την Καλαμάτα, καθώς η μερική συνωνυμία του με έναν… κανονικό νεκρό, οδήγησε την εν λόγω υπηρεσία, πριν 3 μήνες, να ακυρώσει -εκ παραδρομής- τον φάκελό του.

Ως συνέπεια, ο άνθρωπος -που ήρθε και μας βρήκε στην «Ε»- αδυνατεί, φυσικά, να πάρει τα απαραίτητα σε αυτόν φάρμακα και να κάνει τις αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις, μιας και οι όποιες καλύψεις του ως ασφαλισμένος… πήγαν περίπατο μετά την διαγραφή του.

Ο ίδιος, όπως δήλωσε στην «Ε», μόλις αντιλήφθηκε τι έγινε, κατέφυγε στην τοπική υπηρεσία του ΕΦΚΑ, έκανε ό,τι του είπαν, όμως εδώ και ένα τρίμηνο από τα κεντρικά της υπηρεσίας δεν έχει υπάρξει η παραμικρή ανταπόκριση -όπως τουλάχιστον ο ίδιος δήλωσε ότι τον ενημερώνουν στις καθημερινές επισκέψεις του στην υπηρεσία της οδού Φιλελλήνων.

«Είμαι σε απελπιστική κατάσταση, τα φάρμακά μου είναι ακριβά και δεν έχω τη δυνατότητα να πληρώνω ούτε αυτά, ούτε τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις» δήλωσε με απόγνωση στην «Ε».

Β.Γ.Μ.