Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017 09:18

Πάσχα στην Μεσσηνία: Στο φουλ, καφέ και εστιατόρια - Κομπλέ τα ξενοδοχεία - Μικρή κίνηση στα εμπορικά 

Γράφτηκε από την
Πάσχα στην Μεσσηνία: Στο φουλ, καφέ και εστιατόρια - Κομπλέ τα ξενοδοχεία - Μικρή κίνηση στα εμπορικά 

 

Δύσκολα πέρασαν οι μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας για τους ιδιοκτήτες των εμπορικών καταστημάτων της Καλαμάτας, την ίδια στιγμή που οι καφετέριες και τα εστιατόρια "βούλιαζαν" από κόσμο. 

Οπως χαρακτηριστικά εξηγεί στην "Ε" η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Λίλιαν Ψηλάκη: "Δεν ήταν καλή η φετινή εορταστική περίοδος. Ηταν πολύ χαλαρή η κίνηση, πεσμένη κατά 10% από πέρυσι. Δυστυχώς, παρά την μεγάλη επισκεψιμότητα της πόλης, η κίνηση ήταν ελαττωμένη στα μαγαζιά.  Πιστεύουμε τώρα το Μάιο με την εκπτωτική περίοδο που θα είναι ένα δεκαήμερο, ότι θα αυξηθεί η αγοραστική κίνηση και θα αναπληρώσουμε τα "χαμένα" των εορτών. Ισως δεν έφτασαν τα χρήματα στον κόσμο. Προφανώς πήραν τα απολύτως απαραίτητα και κάποια μικροδώρα. Η πολιτική κατάσταση και η αστάθεια που βιώνουμε φοβίζει τους πολίτες. 

Από την άλλη, ο Ανδρέας Ζαγάκος πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καλαμάτας απαντά πως: "Είχαμε πολύ κόσμο, πολλή δουλειά, από Μ. Τρίτη ως το Μ. Σάββατο. Τη Δευτέρα χάλασε ο καιρός, όμως και πάλι είχαμε δουλειά, ήταν εντυπωσιακό. Από τη Μ. Τρίτη η κίνηση συνεχίστηκε μέχρι και χτες. Οι εκδρομείς ήταν κυρίως Ελληνες, από πολλά μέρη της χώρας. Η κατανάλωση ήταν επίσης σχετικά ικανοποιητική, χωρίς υπερβολές. Αν ο καιρός συνεχίσει να είναι καλός, εμείς είναι σαν να ξεκινάμε τη θερινή σεζόν" εξήγησε ο ίδιος.

ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

«Είχε εξαιρετική πληρότητα η Μεσσηνία, το τριήμερο του Πάσχα. Η γιορτή έκλεισε με θετική αποτίμηση για το νομό».

Αυτό τόνισε στην "Ε" για την κίνηση του Πάσχα, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής.

Επεσήμανε ότι «η Καλαμάτα είναι η μεγάλη κερδισμένη από τον αυτοκινητόδρομο» και παρατήρησε πως είναι μια ελκυστική πόλη, με έργα ανάπλασης, παραλία, θάλασσα.

Ο κ. Καραλής σημείωσε ότι «η γιορτή του Πάσχα ήταν μια πολύ καλή αρχή. Η τουριστική Μεσσηνία είχε δώσει τον καλύτερο εαυτό της» και διευκρίνισε: «Αρχισαν να ζωντανεύουν τα ξενοδοχεία, οι αγορές είχαν κίνηση και οι πλατείες γέμισαν. Ηταν μια πανδαισία με το παραδοσιακό γλέντι, με αρνιά, κοντοσούβλια και κοκορέτσια».

Καταλήγοντας, εκτίμησε ότι «ήταν ένα ακόμα συν για τον τόπο μας» και συμπλήρωσε: «Ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε το ρεύμα των επισκεπτών από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας με πιο λογικές, με εκλογικευμένες τιμές».

Γ.Σαρ. 


NEWSLETTER