Πέμπτη, 18 Μαϊος 2017 17:58

Δωρεάν σπιρομέτρηση σε καπνιστές σε Πύλο και Χώρα

Δωρεάν σπιρομέτρηση, σε καπνιστές και σε άτομα από 40 χρόνων και πάνω, έγινε στην Πύλο και την Χώρα την περασμένη εβδομάδα, με πρωτοβουλία του Δήμου Πύλου - Νέστορος και του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Ο προληπτικός έλεγχος, όπως ενημερώνει ο δήμος στη σχετική ανακοίνωσή του, έγινε από πνευμονολόγους της περιοχής, την Πέμπτη 11 Μαΐου στο Δημαρχείο της Πύλου και το Σάββατο 13 του μήνα στο πρώην Δημαρχείο της Χώρας, ενώ υπήρξε μεγάλη συμμετοχή από τον κόσμο, ο οποίος παράλληλα ενημερωνόταν για τις πνευμονικές παθήσεις αλλά και τον υγιεινό τρόπο ζωής.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε, με δηλώσεις του ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, σημειώνοντας -μεταξύ άλλων- «ως δημοτική αρχή υποστηρίζουμε τους δημότες στο θέμα της υγείας, διοργανώνοντας αρκετά συχνά δράσεις προληπτικής ιατρικής σε διάφορους τομείς».

Παράλληλα, εξέφρασε ευχαριστίες προς το ΕΔΔΥΠΠΥ «και ιδιαίτερα τον πρόεδρό του και πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη για τις δράσεις προληπτικής ιατρικής που υλοποιούνται».