Τρίτη, 30 Μαϊος 2017 17:56

Ενημέρωση για τον αυτισμό στην Καλαμάτα

Τα 10 χρόνια του κλείνει φέτος ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας και με την ευκαιρία αυτή διοργανώνει εκδηλώσεις που σκοπό έχουν να ενημερώσουν πολίτες, νέους και εκπαιδευτικούς.

Από χτες και μέχρι την Πέμπτη 1 Ιουνίου φιλοξενείται η έκθεση "Μεγαλώνοντας με τα αδέλφια μας με Αυτισμό" στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Το ίδιο διάστημα, στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου γίνεται η εικαστική παρουσίαση - έκθεση "11 κορίτσια στην εφηβεία περιγράφουν την καθημερινότητά τους ζώντας τον Αυτισμό μέσα στις οικογένειές τους με λόγια και εικόνες". 

Σήμερα στις 7 μ.μ. έχει προγραμματιστεί ομιλία – ανοιχτή συζήτηση στο Πνευματικό με ελεύθερη είσοδο και κεντρική ομιλήτρια τη Γεωργία Παυλοπούλου (ερευνήτρια θεμάτων ψυχικής υγείας της οικογένειας, ειδική σε θέματα αυτισμού). Θέμα της είναι «Μεγαλώνοντας με τα αδέλφια μας με Αυτισμό»

Οι δράσεις γίνονται με την πρωτοβουλία και την επιστημονική επιμέλεια της Γεωργίας Παυλοπούλου PhD (CRS), Head of School and Family Partnership at LiLAS Lab, UCL, UK, με την συνδιοργάνωση του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας. 

(Για οργανωμένες επισκέψεις σχολείων: 27210 89978).