Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017 17:11

Κάηκαν 6 στρέμματα στους Ανω Μπλεμενιάνους 

Κάηκαν 6 στρέμματα στους Ανω Μπλεμενιάνους 

Στο ίδιο ακριβώς σημείο όπως και πριν από δύο χρόνια εκδηλώθηκε φωτιά το Σάββατο στις 1 το μεσημέρι στην περιοχή των Ανω Μπλεμενιάνων στην Κυπαρισσία.

Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν άμεσα να την περιορίσουν και μέσα σε λίγες ώρες να την θέσουν υπό έλεγχο, αφού όμως πρώτα έκαψε περίπου 6 στρέμματα χαμηλής δασικής βλάστησης.

Λόγω του δύσβατου του εδάφους η προσέγγιση της φωτιάς από εδάφους ήταν δύσκολη και έτσι ανέλαβαν δράση τα εναέρια μέσα: 4 PZL και 2 Κάναντερ με συνεχείς ρίψεις νερού αρχικά ανέκοψαν το μέτωπο που πήγαινε προς την κορυφογραμμή και στην συνέχεια τα πλαϊνά που είχαν μικρότερη ένταση. Στην κατάσβεση πήραν μέρος και 13 οχήματα με 26 άτομα προσωπικό, όπως και ένα πεζοπόρο τμήμα 6 ανδρών. 

Τον συντονισμό αρχικά είχε ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυπαρισσίας πυραγός Παναγιώτης Δημητρακόπουλος και στην συνέχεια ο διοικητής της ΠΥ Γαργαλιάνων επιπυραγός Κώστας Γεωργακόπουλος, ενώ στην περιοχή βρέθηκε και ο διοικητής της ΠΥ Καλαμάτας πύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος.

Κ.Μπ.