Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2017 22:21

Πρόσκοποι σε Πύλο και Νέδα

Γράφτηκε από την
Πρόσκοποι σε Πύλο και Νέδα

Ιστιοπλοΐα και καταδύσεις στην Πύλο, καθώς και river trekking και canyoning στη Νέδα περιλαμβάνονται στις δραστηριότητες των 900 έφηβων πρόσκοπων και των 200 ενήλικων συνοδών τους, οι οποίοι έχουν κατακλύσει την Πελοπόννησο, όπου πραγματοποιούν την μεγαλύτερη πανελλαδική κατασκήνωση νέων.

Χθες μάλιστα ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της δράσης η οποία περιελάμβανε διάσχιση τεσσάρων μεγάλων βουνών της Πελοποννήσου, όπου οι πρόσκοποι, ακολουθώντας 4 διαφορετικές ορειβατικές διαδρομές στο Μαίναλο, τον Πάρνωνα, τον Ταΰγετο και τον Χελμό, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ελληνική φύση και να περιηγηθούν σε ορισμένα από τα ομορφότερα μονοπάτια. Στη διάρκεια της δεύτερης φάσης της κατασκήνωσης, που θα διαρκέσει έως και την Κυριακή, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι παρακάτω δραστηριότητες: Sea-kayak, ιστιοπλοΐα και καταδύσεις στην Πύλο. Rafting στον ποταμό Ερύμανθο και Αλφειό. Ορεινή ποδηλασία στο δάσος της Φολόης. Διάσχιση φαραγγιού Χαρατσάρη Νεμούτας. River trekking και canyoning στη Νέδα. Σινεμά. Φεστιβάλ φαγητού. 

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ συνδιοργανωτής είναι η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. 

 

 


NEWSLETTER