Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017 09:33

Τρισάγιο για τα θύματα των σεισμών της Καλαμάτας (βίντεο)

Τρισάγιο για τα θύματα των σεισμών της Καλαμάτας (βίντεο)

Τελετή στο μνημείο των θυμάτων των σεισμών, στη συμβολή των οδών Νέδοντος και Κροντήρη, κοντά στο παλιό Δημαρχείο Καλαμάτας, οργάνωσε χθες ο δήμος, με τη συμπλήρωση 31 χρόνων από τον πρώτο καταστροφικό σεισμό του Σεπτεμβρίου του 1986.

Αφού τελέστηκε τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων των σεισμών, ο δήμαρχος Π. Νίκας και άλλοι πολίτες και εκπρόσωποι φορέων εναπόθεσαν ένα μπουκέτο λουλούδια στη μνήμη τους και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Σε σύντομη ομιλία του ο κ. Νίκας είπε ότι “ευτυχώς που είχαμε το “Πάρος” και χιλιάδες ήταν στο λιμάνι. Ευτυχώς που είχε τελειώσει μια βάφτιση στην εκκλησία των Γιαννιτσανίκων και είχαμε μόνο 22 θύματα. Αιωνία τους η μνήμη, γιατί όλα φτιάχνονται εκτός από τους ανθρώπους”. Ανέφερε πως “2.500 κτήρια κατέρρευσαν, η Πυροσβεστική ξέθαψε ανθρώπους από τα ερείπια” και στάθηκε στη συμβολή του Ερυθρού Σταυρού, των εθελοντών και των ξένων αποστολών κυρίως από Γαλλία και Γερμανία.

Ο δήμαρχος επεσήμανε ότι “η Καλαμάτα βγήκε από τα ερείπια σύγχρονη και ευρωπαϊκή πόλη”, εξήρε την ενότητα των Καλαματιανών και των δημάρχων και σημείωσε τη βοήθεια της κυβέρνησης και αλλεπάλληλων κυβερνήσεων. Είπε πως “έγιναν σπουδαία πράγματα στην πόλη” και αναφερόμενος στην ετοιμότητα, δήλωσε ότι “θα ξανάρθει ο σεισμός και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Τα μέτρα πρέπει να υπάρχουν και να εφαρμόζονται με πολλή προσοχή και σύμφωνα με τις οδηγίες”.

Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης, ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς και δημοτικοί σύμβουλοι.

Γ.Σ.