Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2017 20:09

Πρόγραμμα για σχολεία στον εκθεσιακό χώρο του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας

Πρόγραμμα για σχολεία στον εκθεσιακό χώρο του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας

Ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία στον εκθεσιακό χώρο του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια», με την συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Σπερχογείας.

Στο πρόγραμμα πήραν μέρος 50 παιδιά τα οποία χωρίστηκαν σε 2 ομάδες. Οι μαθητές της Β΄ και Γ΄  τάξης παρακολούθησαν το πρόγραμμα “Πολύχρωμοι θησαυροί από βαμβάκι και μαλλί” ενώ τα παιδιά της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης παρακολούθησαν το πρόγραμμα “Πες μου τι φοράς να σου πω ποιός είσαι”.

Στα παιδιά παραχωρήθηκε δωρεάν το απαραίτητο υλικό προκειμένου να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα το οποίο παρουσίασε η Νάνσυ Κανελλοπούλου και ήταν διάρκειας μιάμισης ώρας για κάθε ομάδα.

Οι μαθητές συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό και στο τέλος κατασκεύασαν την χειροτεχνία τους την οποία πήραν και ως ενθύμιο της συμμετοχής τους. Σημειώνεται ότι τα προγράμματα θα υλοποιούνται κατόπιν συνεννοήσεως με τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς κάθε Τετάρτη στο χώρο της έκθεσης χωρίς καμία επιβάρυνση για τους μαθητές πλέον των 2 ευρώ του μαθητικού εισιτηρίου εισόδου στην έκθεση.