Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 10:46

Συλλαλητήριο στη Μεγαλόπολη εναντίον της πώλησης της ΔΕΗ

Γράφτηκε από την
Συλλαλητήριο στη Μεγαλόπολη εναντίον της πώλησης της ΔΕΗ

 

Συλλαλητήριο εναντίον της πώλησης των μονάδων 3 και 4 του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη -αλλά και του ενδεχόμενου εγκατάστασης μονάδας διαχείρισης σκουπιδιών- πραγματοποιείται αύριο στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της αρκαδικής πόλης.

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο απευθύνει, με σχετική ανακοίνωσή της, η Ν.Ε. Αρκαδίας του ΚΚΕ, επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι “υλοποιώντας την πολιτική της Ε.Ε. για την απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας, κάνει τη βρόμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησαν οι προκάτοχοι της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ” και “πουλάει ολόκληρο το Ενεργειακό Κέντρο της Μεγαλόπολης, πουλάει τις μονάδες, τα ορυχεία, δίνει προίκα στο κεφάλαιο τη γη των εξαντλημένων ορυχείων, περίπου 50.000 στρέμματα και ανοίγει το δρόμο και για τη λεηλασία των νερών του υδροφόρου ορίζοντα”. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι “η ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης ζει με τον εφιάλτη να μετατραπεί σε χώρο υποδοχής κάθε είδους αποβλήτων”, καθώς “πολύ πρόσφατα, κυβέρνηση, Περιφέρεια και ΦοΔΣΑ αποφάσισαν να εγκατασταθεί στην Παλαιόχουνη η μονάδα διαχείρισης των απορριμμάτων όλης της Πελοποννήσου”, ενώ “στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης έχει αδειοδοτηθεί Χώρος Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων (ΧΔΒΑ) και Χώρος Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ)”.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ καλεί σε μαζική αντίδραση και στηρίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης και της συντονιστικής επιτροπής αγώνα “ενάντια στο ξεπούλημα του 40% των μονάδων λιγνίτη της ΔΕΗ, μαζί με τα ορυχεία και ιδιαίτερα τις μονάδες της Μεγαλόπολης”. Αναφέρει ότι “το ξεπούλημα αυτό συνιστά έγκλημα κατά του δημοσίου συμφέροντος. Η διάλυση της ΔΕΗ θα έχει τεράστιες συνέπειες και για τις ενεργειακές δυνατότητες της χώρας, αλλά και στα λαϊκά νοικοκυριά που θα δουν τα τιμολόγια να αυξάνονται ακόμα περισσότερο”. Και απαιτεί από την κυβέρνηση “να μην την ιδιωτικοποιήσει”.


NEWSLETTER