Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 17:44

Συνταξιούχοι της Καλαμάτας στο συλλαλητήριο στην Αθήνα (βίντεο)

Συνταξιούχοι της Καλαμάτας στο συλλαλητήριο στην Αθήνα (βίντεο)

Στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων στην Αθήνα, την άλλη Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, μετέχουν και οι συνταξιούχοι της Καλαμάτας. 

Ο πρόεδρος της Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας Παναγιώτης Θεοδώρου ενημέρωσε ότι θα διατεθούν δωρεάν λεωφορεία για τη μετάβαση και την επιστροφή από το συλλαλητήριο. Δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 14 του μήνα, το μεσημέρι, στα τηλέφωνα 27210 90411 και 6932 – 357363.

Ο κ. Θεοδώρου ανέφερε ότι “η κυβέρνηση με το άλλοθι, τα επιδόματα φτώχειας από τις μειωμένες μας συντάξεις και τα πλεονάσματα, εγκαινιάζει νέες τακτικές προπαγάνδας για να κρύψει τις νέες περικοπές, τη νέα καρατόμηση που ετοιμάζει, τον επανυπολογισμό και την περικοπή της προσωπικής διαφοράς”. Δήλωσε ότι οι συνταξιούχοι απαιτούν: “Αμεση καταβολή σε όλους τους συνταξιούχους των πληρωμένων δώρων μας. Καταβολή των συντάξεων χηρείας. Ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων. Κατάργηση των παρακρατήσεων για την υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Κατάργηση όλων των αντισυνταξιουχικών νόμων και απόδοση σε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί”.

Ακόμα, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, είπε ότι η επιστροφή των χρημάτων (360 εκ. ευρώ) στους συνταξιούχους από τα παράνομα παρακρατηθέντα υπέρ του ΕΟΠΥΥ θα έπρεπε να υπολογιστεί από το 2010 και όχι από το 2012.