×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2017stesso
Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2017 08:34

Ορκίστηκαν 720 νεοσύλλεκτοι του 9ου Συντάγματος Πεζικού στην Καλαμάτα (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Ορκίστηκαν 720 νεοσύλλεκτοι του 9ου Συντάγματος Πεζικού στην Καλαμάτα (βίντεο-φωτογραφίες)

Τον όρκο προς την πατρίδα έδωσαν χθες 720 νεοσύλλεκτοι οπλίτες του 9ου Συντάγματος Πεζικού της Στ’ ΕΣΣΟ του 2017, στο στρατόπεδο "Παπαφλέσσα", στην Καλαμάτα. Δύο από αυτούς έδωσαν πολιτικό όρκο.

Στο θρησκευτικό μέρος χοροστάτησε ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Μεσσηνίας αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς.

Το ΓΕΣ εκπροσώπησε ο υποδιοικητής - υποστράτηγος Ιωάννης Μακρής.

Το χώρο της ορκωμοσίας είχαν κατακλύσει συγγενείς και φίλοι των νεοσυλλέκτων από τη Μεσσηνία, την Αττική, την Ηλεία, τη Λακωνία, τη Θεσσαλονίκη, τη Ζάκυνθο και άλλες περιοχές της χώρας.

Στην ημερήσια διαταγή ο διοικητής του Συντάγματος συνταγματάρχης Αναστάσιος Κολέζας προέτρεψε τους νεοσύλλεκτους: “Ακολουθήστε το δρόμο της τιμής και του καθήκοντος. Να είστε υπερήφανοι, γιατί υπηρετείτε την πατρίδα των ηρώων”. 

Ο υποστράτηγος κ. Μακρής τους ευχήθηκε “ωφέλιμη και εποικοδομητική θητεία” και τους συμβούλευσε: “Αντιμετωπίστε όλες τις προκλήσεις με αισιοδοξία. Να τηρείτε με ευλάβεια τον όρκο που δώσατε”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διμοιρία νεοσυλλέκτων πραγματοποίησε ασκήσεις επίδειξης με όπλα, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κόσμου που παρακολούθησε την ορκωμοσία.

{gallery}2017stesso{/gallery}

 


NEWSLETTER