Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017 15:56

Δωρεάν σεμινάριο για λογιστές φοροτεχνικούς

Δωρεάν σεμινάριο για λογιστές φοροτεχνικούς

 

Δωρεάν σεμινάριο για λογιστές φοροτεχνικούς διοργανώνει στην Καλαμάτα την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, το Περιφερειακό Τμήμα Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Το σεμινάριο, με θέμα “Λογιστικός και φοροτεχνικός χειρισμός των επιχειρηματικών δαπανών”, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο “Rex” μεταξύ 4.30 το απόγευμα και 9.30 το βράδυ, με εισηγητή τον Χρήστο Αλτιπαρμάκη, πτυχιούχο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην διευθυντικό οικονομικό στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων, μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, μέλος της Φορολογικής Επιτροπής του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΙΟΔ (Οικονομικό Ινστιτούτο της ΕΕΔΕ).

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα μέλη που έχουν εκπληρώσει τις ταμειακές τους υποχρεώσεις μέχρι και το έτος στο οποίο υποβάλλεται η αίτηση παρακολούθησης και οι λογιστές φοροτεχνικοί, που έχουν ανανεωμένη την επαγγελματική τους ταυτότητα (υποβολή υπεύθυνης δήλωσης) κατά την περίοδο υποβολής της αίτησης παρακολούθησης. Δικαίωμα συμμετοχής, χωρίς την υποχρέωση της οικονομικής τακτοποίησης και της ανανέωσης της επαγγελματικής ταυτότητας λογιστή φοροτεχνικού, έχουν επίσης τα μέλη του ΟΕΕ και οι λογιστές φοροτεχνικοί, οι οποίοι κατά την υποβολή της αίτησης είναι άνεργοι ή μη απασχολούμενοι γενικώς.

Οσοι ενδιαφερόμενοι υπάγονται σε αυτή την κατηγορία θα πρέπει να προσκομίσουν στην υπηρεσία του περιφερειακού τμήματος κατά την υποβολή της αίτησης παρακολούθησης ή το αργότερο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, αντίγραφο κάρτας ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ή αντίγραφο βεβαίωσης διακοπής εργασιών από την αρμόδια ΔΟΥ, καθώς επίσης και υπεύθυνη δήλωση με την οποία θα δηλώνουν ότι κατά την υποβολή της αίτησης, για την παρακολούθηση του σεμιναρίου, βρίσκονταν σε κατάσταση μη απασχόλησης. Στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος δεν προσκομίσει τα εν λόγω δικαιολογητικά μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, η αίτησή του δεν θα λαμβάνεται υπόψη.

Αιτήσεις -που μπορούν να υποβληθούν και από τρίτο πρόσωπο- θα παραλαμβάνει από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου καθημερινά, το Περιφερειακό Τμήμα Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου (πλατεία Κολοκοτρώνη 8, Τρίπολη), στο οποίο -όπως και στη σχετική ιστοσελίδα του ΟΕΕ (www.oe-e.gr)- μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να τις αναζητούν, ενώ περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 2710 233582.