Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2018 15:05

Κόμματα και φορείς καταγγέλλουν τη χρήση αστυνομικής βίας

Κόμματα και φορείς καταγγέλλουν τη χρήση αστυνομικής βίας

Εντονη είναι η αντίδραση των πολιτικών σχημάτων και των φορέων, που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις στην Τρίπολη με αφορμή την ομιλία Τσίπρα, για τη συμπεριφορά της Αστυνομίας και τη χρήση χημικών σε βάρος τους.

Για “πρωτοφανή έκφραση αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας στην Τρίπολη” έκανε λόγο η Λαϊκή Ενότητα και συνεχίζει διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση χρησιμοποίησε αυτές τις μεθόδους “προκειμένου να υλοποιήσει τις αντιλαϊκές πολιτικές αδιαφορώντας ακόμη και για την ίδια τη ζωή. Η βία όμως και ο αυταρχισμός δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την οργή, την αγανάκτηση αλλά και την αποφασιστικότητα του λαού”.

Από την πλευρά της η “Ανταρσία στο Μωριά” μεταξύ άλλων επισημαίνει: “Οι δυνάμεις καταστολής εκτελώντας τις εντολές των πολιτικών τους προϊσταμένων, επέδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο στην καταστολή της κινητοποίησης κάνοντας χρήση χημικών σε δύο περιπτώσεις, ακόμη και σε ηλικιωμένους και παιδιά. Καλούμε τον πελοποννησιακό λαό, να παραμείνει σταθερά στον δρόμο του αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, των μνημονίων και των σχεδίων τους”.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Επιτροπή Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας στην οποία σημειώνεται: “Καταδικάζουμε την απρόκλητη χρήση χημικών κατά τη χθεσινή ειρηνική διαμαρτυρία των φορέων στην Τρίπολη στα πλαίσια του "Αναπτυξιακού" συνεδρίου Πελοποννήσου. Είναι σαφές σε όλους ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη μέσω ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας, πλειστηριασμούς και οικονομικής εξόντωσης των μικρομεσαίων και φτωχών στρωμάτων της κοινωνίας και δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει βία για να καταστείλει τις αντιδράσεις. Τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν!”.

Καταγγελτική ήταν και η ανακοίνωση των Σωματείων ΔΕΗ Μεγαλόπολης. “Ο αυταρχισμός, η αστυνομοκρατία και η βία δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την οργή, την αγανάκτηση αλλά και την αποφασιστικότητα του λαού να συνεχίσει την αντίσταση και τον αγώνα του μαζικά και ενωτικά για την ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών” αναφέρει και συνεχίζει: “Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση και τη διαδήλωση των εργαζομένων της ΔΕΗ από το Ενεργειακό Κέντρο της Μεγαλόπολης. Ο αγώνας για το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και της ηλεκτρικής ενέργειας είναι υπόθεση που αφορά το σύνολο της κοινωνίας”.