Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2018 17:37

Στην τελική ευθεία για την άσκηση «Ηνίοχος 2018»

Γράφτηκε από την

Στην τελική ευθεία για τη διεξαγωγή της άσκησης «Ηνίοχος 2018» βρίσκεται η Πολεμική Αεροπορία, με την 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος στην Καλαμάτα να συμμετέχει ως εναλλακτικό αεροδρόμιο προσγείωσης αεροσκαφών.

Χθες πραγματοποιήθηκε και η μετακίνηση -από άλλες μονάδες- απαραίτητου εξοπλισμού υποστήριξης, όπως ραντάρ και κεραίες, τα οποία σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, θα χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο της άσκησης.

Η άσκηση θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 23 Μαρτίου στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας. Εκτός από τη χώρα μας συμμετέχουν ακόμα η Κύπρος, οι ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία. Στην άσκηση θα λάβουν μέρος και οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς στόχος είναι η εκπαίδευση του προσωπικού που θα λάβει μέρος σε επιχειρήσεις με χρήση κάθε μέσου, ημέρα ή νύκτα.

Οσον αφορά στις αποστολές, περιλαμβάνονται: Καταστολή του συστήματος αεράμυνας- Interdiction of Air Defense Systems (IADS). Προσβολή αεροδρομίου. Προσβολή ειδικών στόχων /αεροπορική απομόνωση (γέφυρες, υποδομές, μέσα και προσωπικό). Προσβολή στόχων επιφανείας. Προστασία αεροσκαφών υποστήριξης (Slow Mover). Αποστολές έρευνας και διάσωσης μάχης (Combat Search and Rescue).

Κ.Δ.