Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 16:23

Η νύχτα μέρα έγινε στην Κυπαρισσία

Η νύχτα μέρα έγινε στην Κυπαρισσία

Σε κλίμα κατάνυξης, με αναβίωση εθίμων αλλά και φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα που έκαναν την νύχτα μέρα το βράδυ της Ανάστασης, γιορτάστηκε το Πάσχα στην Κυπαρισσία.

Τη Μεγάλη Παρασκευή οι πιστοί κατέκλυσαν τις εκκλησίες ακολουθώντας με ευλάβεια την περιφορά των επιταφίων. Ιδιαίτερη ήταν αυτή της ενορίας της Αγίας Τριάδος, όπου ο επιτάφιος περνά μέσα από τα στενά καλντερίμια της παραδοσιακής Ανω Πόλης αλλά και μέσα στο νεκροταφείο όπου αναπέμπεται δέηση.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης κατά την συνάντηση των επιταφίων από τις ενορίες του Αγίου Αθανασίου και της Ευαγγελίστριας ο ουρανός πλημμύρισε από εκατοντάδες πολύχρωμους γλόμπους προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα, με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου.

Το βράδυ της Ανάστασης με το που ακούστηκε το "Χριστός Ανέστη" σείστηκε η Ανω Πόλη από τα εκατοντάδες πυροτεχνήματα που εκτοξεύονταν για μισή ώρα από τις ενορίες των Εισοδίων και της Αγίας Τριάδας. Ενα θέαμα μοναδικό που πλέον προσελκύει και αρκετούς επισκέπτες για να το δουν, με τη γραφικότητα της παλιάς πόλης στις παρυφές του κάστρου.