Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018 21:23

Καλαμάτα: Απεργία πείνας ξεκίνησε ο Στρ. Δασκαρόλης για το πρόστιμο στα ανασφάλιστα αυτοκίνητα (βίντεο)

Καλαμάτα: Απεργία πείνας ξεκίνησε ο Στρ. Δασκαρόλης για το πρόστιμο στα ανασφάλιστα αυτοκίνητα (βίντεο)

 

 

Απεργία πείνας ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας ο Στράτος Δασκαρόλης.

Οπως δήλωσε μιλώντας στην “Ε”, επέλεξε αυτή τη μορφή διαμαρτυρίας ζητώντας να καταργηθεί η υποχρέωση καταβολής του προστίμου των 250 ευρώ για να προχωρήσει η ασφάλιση οχήματος, που βρέθηκε να είναι ανασφάλιστο.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=5UB6A93GKuw}

“Τον Απρίλιο οι υπηρεσίες του κράτους μπήκαν στο σύστημα και έριξαν πρόστιμο 250 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο όχημα χωρίς να ελέγξουν αν είναι για μία ή για πέντε ημέρες ή για ποιο λόγο έγινε αυτό. Πλέον όμως όποιος θέλει να ασφαλίσει ένα τέτοιο όχημα πρέπει πρώτα να πληρώσει αυτά τα 250 ευρώ. Είμαι και εγώ ένας από αυτούς και φυσικά τα 250 ευρώ δεν υπάρχουν. Ετσι το κράτος αναγκάζει πολίτες να κυκλοφορούν σαν κλέφτες, να φοβούνται για τη ζωή τους ή για όποιον πάρουν στον λαιμό τους” τόνισε ο κ. Δασκαρόλης και συνέχισε: “Συζήτησα με αρκετό κόσμο, πήγα στην Τροχαία και δήλωσα ότι με υπαιτιότητα του κράτους κυκλοφορώ με ανασφάλιστο όχημα. Είπα το πρόβλημά μου και στην Εφορία, με άκουσαν και μου είπαν ότι έχω δίκιο, αλλά δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Ζητάω να καταργηθεί αυτή η διάταξη και το πρόστιμο να πηγαίνει στην Εφορία και να προσπαθήσω να το πληρώσω σιγά-σιγά”.

Να θυμίσουμε ότι ο Στράτος Δασκαρόλης παρέμεινε τον περασμένο Οκτώβριο επί 12 ημέρες φυλακισμένος στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, καθώς δεν είχε εξοφλήσει τα πρόστιμα που του επιβλήθηκαν, γιατί δεν είχε πληρώσει τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο του “Μορέα”.