Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018 16:48

Προβλήματα και προοπτική των ομάδων παραγωγών συζητήθηκαν από τον Νηλέα στη Χώρα

Γράφτηκε από την

Εκδήλωση με θέμα τις ομάδες παραγωγών, τα προβλήματα και τις προοπτικές που υπάρχουν, διοργάνωσε την Πέμπτη στο “Rex” στη Χώρα η ομάδα “Νηλέας”.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ως ακροατής και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος σε παρέμβασή του αναφέρθηκε στο συνεργατισμό και στις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί από την πολιτική ηγεσία για άνοιγμα νέων αγορών για τα αγροτικά προϊόντα.

Βασικός ομιλητής ήταν ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Κυπαρισσίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς σε όλο το πλαίσιο που αφορά τις ομάδες παραγωγών. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο χαμηλό επίπεδο οργάνωσης της παραγωγής στη χώρα μας, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στο έλλειμμα συνεργατισμού. Τα παραπάνω μειώνουν την ανταγωνιστικότητα της γεωργίας και την καθιστούν ευάλωτη στη νέα πραγματικότητα που φέρνει η κλιματική αλλαγή. Αναφέρθηκε επίσης στα χρηματοδοτικά προγράμματα όπου μπορούν να ενταχθούν οι ομάδες παραγωγών, καθώς και στον Γιώργο Μιχαλόπουλο, το σύμβουλο του “Νηλέα”, που απεβίωσε πριν 6 μήνες, στη μνήμη του οποίου ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση.

Στο καλωσόρισμα που έκανε κατά την έναρξη ο πρόεδρος Γιώργος Κόκκινος, έκανε μια σύντομη αναδρομή στην πορεία του “Νηλέα” και στους ανθρώπους που βοήθησαν στη δημιουργία του: Στον Αντώνη Παρασκευόπουλο και στον Γιώργο Μιχαλόπουλο σε όλη τη μετέπειτα πορεία του “Νηλέα”. Οσον αφορά το Γιώργο Μιχαλόπουλο αναφέρθηκε στο όραμα που είχε για την ελληνική γεωργία το οποίο εφαρμόστηκε στο “Νηλέα”. Στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι η διοίκηση ομόφωνα αποφάσισε να παραδώσει την ομάδα στη νέα γενιά παραμένοντας σ’ αυτόν και υποστηρίζοντας τους νέους με τις γνώσεις και την εμπειρία που έχει αποκτηθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Σε χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Πετρόπουλος αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία του ελαιολάδου στην ανθρώπινη υγεία.

Τέλος σημαντικές παρεμβάσεις έγιναν από τους γευσιγνώστες ελαιολάδου Παναγιώτη Δημητρακόπουλο αντιπρόεδρο του “Νηλέα”, Κώστα Τσορώνη και Γιώργο Κουτέλα.