Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012 17:20

Ο Θ. Πετράκος για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας πήρε μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε σήμερα στην Κυπαρισσία ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου. Ο Θανάσης Πετράκος, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση δήλωσε τα εξής:

Είμαστε σήμερα εδώ για να δηλώσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση μας στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Θεωρούμε ότι ο αγώνας πρέπει να ενταθεί. Απαιτούμε την ενίσχυση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας με μέσα και προσωπικό, ώστε να μπορεί να παίξει το ρόλο του σαν Νοσοκομείο.

Θέλουμε επιπλέον να τονίσουμε ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ πρέπει να ανατραπεί διότι έχει αποφασίσει :

α) Καταστροφική μείωση των δημόσιων δαπανών για την υγεία, που κατοχυρώνονται και επεκτείνονται με το δεύτερο μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους

β) Εξαθλίωση των μισθωτών εργαζόμενων λειτουργών της υγείας, με κατάργηση μισθολογικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

γ) Επιβάρυνση των πολιτών σε κάθε επαφή τους με τις υπηρεσίες υγείας. Από το 5ευρο στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων μέχρι τα ιδιωτικά εξωτερικά ιατρεία στο δημόσιο νοσοκομείο. Ρυθμίσεις για τα φάρμακα που εμποδίζουν τους ασθενείς από τη δωρεάν πρόσβαση στο φάρμακο που χρειάζονται και μεγαλύτερη καταστροφική επιβάρυνση τους την ώρα της ανάγκης.

δ) Εισβολή του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα σε όλο το δημόσιο και κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Ιδιωτικά κρεβάτια ασφαλιστικών εταιριών μέσα στο δημόσιο νοσοκομείο, διάλυση των εργαστηριακών υποδομών του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ και κατεύθυνση των ασφαλισμένων σε μεγάλα ιδιωτικά κέντρα με συμμετοχή στο κόστος.

ε) Συμπίεση και απαξίωση των αυτοαπασχολούμενων υγειονομικών με στόχο την παράδοση κάθε δυνητικά επικερδούς δραστηριότητας σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην πολιτική που με εργαλείο το χρέος και τους εκβιασμούς για το ευρώ στοχεύει στην καταστροφή των δημόσιων κοινωνικών παροχών. Εκτός από την μείωση μισθών και συντάξεων, έχουμε και την σκληρή ταξική επιλογή περαιτέρω μείωσης του κοινωνικού μισθού με αποκλεισμό των εργαζόμενων και συνταξιούχων, πολύ δε περισσότερο των ανέργων, από τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.

Δεν αποδεχόμαστε τη δέσμευση όλων των δημόσιων πόρων για εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δανειστών αλλά προτάσσουμε την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών.

 

28/2/2012

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ