Σάββατο, 01 Σεπτεμβρίου 2018 08:29

Καλαμάτα: Ανανεωμένος ο Παιδικός Σταθμός «Παπαδοπούλειο» (βίντεο-φωτογραφίες)

Καλαμάτα: Ανανεωμένος ο Παιδικός Σταθμός «Παπαδοπούλειο» (βίντεο-φωτογραφίες)

 Ανανεωμένος και υπό νέα διεύθυνση υποδέχεται τις επόμενες ημέρες νήπια της Καλαμάτας ο Παιδικός Σταθμός «Παπαδοπούλειο», που λειτουργεί ανελλιπώς από το 1993, υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Μεσσηνίας.

Με εξειδικευμένο προσωπικό, υπό τη διεύθυνση της αποφοίτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ευθυμίας Καλογεροπούλου, ο παιδικός σταθμός υποδέχεται φέτος νήπια που έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2015. Οι αιτήσεις εγγραφής ξεκίνησαν και γίνονται δεκτές καθημερινά κατά τις ώρες λειτουργίας του σταθμού, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Οπως επισημαίνει μιλώντας στην «Ε» η νέα διευθύντρια  Ευθυμία Καλογεροπούλου: «Κύριο μέλημά μας είναι η διαπαιδαγώγηση των παιδιών μέσα από την αυτενέργεια και την αυτόνομη έκφρασή τους. Σκοπός μας είναι να αναπτύξουμε αισθησιοκινητικές και ψυχοσωματικές ικανότητες, καθώς επίσης επικοινωνιακές δεξιότητες. Τα παιδιά να αναπτυχθούν κοινωνικά και φυσικά να αποκτήσουν θρησκευτικό πνεύμα».

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου η Μαρία Σακελλάρη, αναφερόμενη στη νέα διευθύντρια, μίλησε για εκπαιδευτικό με όραμα και γνώση, έτοιμη να προσφέρει γνώσεις και αγάπη στα παιδάκια. Αναφέρθηκε ακόμα στο έμπειρο προσωπικό, μεταξύ των οποίων και νηπιαγωγοί που εργάζονται εκεί από την αρχή λειτουργίας του σταθμού.

Χαρακτηριστικά ανέφερε συγκινημένη πως σήμερα, φιλοξενούνται ακόμα και παιδιά γονέων που είχαν φοιτήσει και οι ίδιοι κατά τη νηπιακή τους ηλικία στον ίδιο παιδικό σταθμό, από τον οποίο έχουν περάσει εκατοντάδες παιδιά της πόλης.

Οσον αφορά το περιβάλλον, τόνισε πως είναι ευχάριστο και λειτουργικό - και επεσήμανε πως η παλιά πτέρυγα είναι πλήρως ανακαινισμένη και η καινούργια πλήρως εκσυγχρονισμένη. Επίσης ο παιδικός σταθμός διαθέτει έναν υπέροχο κήπο, τον οποίο απολαμβάνουν τα παιδιά τις ημέρες που το επιτρέπει ο καιρός.